fbpx

Вижте колко бързо полицията в Дубай разкрива престъпление

Периодично полицията в Обединените арабски емирства (ОАЕ) пуска увлекателни видеа, в които показва детайли от свои операции от наблюдението на заподозрените до ареста. Накоро полицията пусна още едно такова видео.

В него се вижда как престъпниците, които успяват да откраднат бижута на стойност 2 млн. дирхама (544 000 долара) от магазин в Дейра, Дубай, в раните часове на нощта в петък, са задържани в рамките само на 24 часа.

Във видеото първо се вижда как е извършено престъплението, а след това може да се проследи работата на полицията, която нахлува в апартамент и арестува шестимата заподозрени.

От полицията обявиха, че вече са върнали откраднатите бижута на магазина, който е обран.

Генерал-майор Халил ал Мансури, заместник командир на криминална полиция, заяви, че в обрания магазин е имало бижута на стойност над 60 млн. дирхама (16.3 млн. долара).

Обирджиите успяват да влязат с взлом в магазина и да откраднат бижутата в рамките само на 31 секунди.

“Посредством извършеното разследване, екипите на полицията успяват да съберат информация за банда от Хонконг, която специализира във въоръжени грабежи. Престъпниците влизат в ОАЕ с туристически визи на 16 март, остават в продължение на два дни, след което напускат страната в посока друга държава от Персийския залив и се завръщат в ОАЕ на 1 април,”обяснява ал Мансури.

“Пет дни по-късно те извършват престъплението,” добавя той.

Заподозрените петима мъже и една жена са открити (по-малко от 24 часа след престъплението) в апартамент под наем в Дубай.

Част от златото, което успяват да откраднат, вече е било претопено.

Още статии в тази категория
Коментари
Зареждане...

Моля, споделете статията, за да може тя да достигне до повече хора!

Благодарим ви!!!
x