fbpx

Вижте как мобилните оператори ни лъжат! (Снимка)

3 169

Проблем с некоректно отчитане на интернет трафик с подвеждаща, заблуждаваща и невярна информация от мобилен оператор БОБ (А1)

Имам сключен договор с оператора БОБ по силата, на който е безсрочен и на абонаментен план с месечна такса около 3.90 лв за 20 безплатни минути + 4лв за 1500 МБ безплатен интернет.

На 13 март 2019 г. заминах за Англия където живея и работя. Също на 13, 20 и 21 март 2019 г. веднага след кацането ми получавах повтарящи се СМС-и от оператора БОБ, които ме информираха ясно и недвусмислено:

“Здравейте, използвате мобилен интернет в роуминг. Валидни са цените и условията на националния Ви тарифен план.”

“Здравейте, ползвате 1500MB за мобилен интернет общо в България и за роуминг в ЕС според условията на Вашия договор.”

От съобщенията до мен ми стана ясно, че ползвам 1500 МБ безплатен интернет за България и в ЕС – ОБЩО!!!

На 19 март 2019 г. влязох в официалния сайт на оператора БОБ в раздел “ТЕКУЩО ПОТРЕБЛЕНИЕ” за да засека изразходените/оставащи безплатни МБ, текущата ми сметка без ДДС и без месечната ми такса и оставащите ми безплатни минути.

Установих, че текущото ми потребление в този раздел е 0.26 стотинки, изразходени всички безплатни 20 минути тоест оставащи 0/20 минути и изразходени около 150 МБ тоест оставащи безплатни 1350/1500 МБ.

Държа да вметна, че никъде на това място не бе указано или упоменато, че тъй нареченото “ТЕКУЩОТО ПОТРЕБЛЕНИЕ” според оператора БОБ на сайта им може да търпи забавяне в отчитането от един, три и дори една седмица както ми беше обяснено от тяхна страна по-късно по телефона.

Държа още да отбележа, че на същото това място липсва каквато и да е информация, че всъщност тези1500МБ са два вида едни за България и втори за ЕС, както също по-късно ми беше любезно разяснено.

На следващия ден 20 март 2019г. Реших отново да проверя тъй нареченото ми “ТЕКУЩО ПОТРЕБЛЕНИЕ”, където установих за моя голяма изненада сметка от 35.44лв., и навъртян интернет трафик 344 МБ тъй наречен БЕЗПЛАТЕН с оставащи безплатни МБ 1166/1500

Веднага започнах всекидневни опити да получа подобаващо обяснение от централата на БОБ (А1), на, които мило ми обясняваха, че така наречените БЕЗПЛАТНИ 1500 МБ са едни за България и други БЕЗПЛАТНИ 1500 МБ за ЕС въпреки моите обяснения, че според техните информационни СМС-и – те са ми вече разяснили или по-точно заблудили по-рано, че са ОБЩИ ЗА БЪЛГАРИЯ И ЕС.

Също, че на сайта им никъде не пише, че са два вида. За тях аз какво казвам беше от пълно без значение. Също ми бе обяснено отзивчиво, че на сайта безплатните МБ, които виждам били за България, а къде са за ЕС да ги зърна поне така и не ми разясниха къде ги има, но съм ги бил свършил с уточнението завършиха!!!

Въпреки това след многократни опити да разговарям с по-висш управленски състав най накрая бе създадена вътрешна проверка по този случай, която на 27 март завърши с обяснителния СМС:

“Здравейте, извършената проверка на издадени фактури установи коректно тарифиране на използваните от Вас услуги.”

Последно мога да добавя снимки на техните СМС-и съобщения и изглед на уеб сайта им от “ТЕКУЩО ПОТРЕБЛЕНИЕ”, където вие да прецените кой прав, кой крив и кой излъган, НО “КОРЕКТНО ТАРИФИРАН!!!”

Автор: Пресиян

Източник: Dunavmost.com

Още статии в тази категория
Коментари
Зареждане...