Вижте как изглеждат четири мултимилионни имения по света

Да вземеш хеликоптер, за да стигнеш до ваканционния си дом, е може би най-лесният, приятен и скъп начин (а също и вариант да събудиш съседите и да им развалиш тревата).

Ако все пак имате намерения да се придвижвате именно така, ще ви трябва хеликоптерна площадка – нещо, с което тези четири имения разполагат.

Те са разположени в различни части на света и са на доста висока цена, но всяко удобство се заплаща все пак.

Имение в Южна Африка, 2.1 милион долара

Площ: 1200 кв.м
Земя, на която е разположено: 404 кв.м
Спални:5
Бани: 6

Разположено на върха на планината с изглед към залива Виктория и планината Аутеникуа, това имение-хасиенда е по средата между Кейптаун и Порт Елизабет (около 4 часа с хеликоптер до всеки град). Къщата се е построена през 1999 г. и е напълно ремонтирана през 2003 г.

Разполага с високо антре, хол с вътрешна и външна част, предлага зашеметяваща гледка към планината. На двора има басейн, езеро, а хеликоптерната площадка е на няколко минути пеша от къщата.

Съвременна къща в Сао Паоло – 8.9 милиона долара

Площ: 1760 кв.м
Земя, на която е разположена: 7 200 кв.м
Спални: 6
Бани: 6 цели и 1 полубаня

Разположен в затворен комплекс на 90 км извън Сао Пауло, наречен Quinta Da Baroneza, този ефирен, съвременен дом е създаден с възможност за множество забавление както вътре, така и отвън.

Самият имот не разполага със собствена площадка, а я поделя със съседите. Все пак комплексът има конна база, голф игрище, ресторант, спа център и дори медицински център.

Постмодернистичен дом в Никарагуа – 5.4 милиона долара

Площ: 700 кв.м
Земя, на която е разположен: 16 000 кв.м
Спални: 5
Бани: 5 и 1 полубаня

Разположена в спокойния квартал Лас Колинас в Манагуа, къщата се намира сред буйни градини и е заобиколена с висока ограда.

Разполага с множество зони за забавление –  билярдна зала, голям басейн, както и вътрешни дворове. Към имота има конна база и 10 конюшни. Разбира се, и хеликоптерна площадка.

Хавайско ранчо – 19.5 милиона долара

Площ: 150 кв.м
Земя, на която е разположено: 32 000 кв.м
Спални: 2
Бани: 2

Не се оставяйте малката площ и високата цена да ви заблудят. Потенциалният купувач ще има 380 кв.м плевня и ще бъде заобиколен от 90 акра гори, 160 акра хълмисти земи, 550 акра пасища. Огромен потенциал за строителство на цял замък.

Може да харесате и