Важен ден за Разград: Шампионите получиха „Лудогорец Арена”, наливат 18 милиона лева

Ръководството на Лудогорец и община Разград постигнаха споразумение и подписаха договор за концесията на “Лудогорец Арена”. Концесията е за срок от 35 години. Концесионерът Лудогорец се ангажира да инвестира в строителството на спортното съоръжение 18 500 000 лева. Срокът за строителните дейности е 10 години. В договора има и еднократна концесионна такса в размер на 10 000 лева, предава „Дарик” радио.

“Днес е много важен ден за Разград и региона, защото подписвайки този документ и осъществявайки този проект, ние не само стъпваме на следващо стъпало от развитието си като клуб, но и вярваме, че това ще се отрази позитивно и на региона като цяло“, каза президентът на Лудогорец Александър Александров.

Той уточни, че след приемането на обекта, следва първата фаза от строителните дейности – ремонт на настоящия сектор “В”. Той ще стартира в началото на 2017 година в зависимост от метеорологичните условия. Предварителните разчети сочат, че строежът на този сектор ще продължи 7-8 месеца и ще струва около 8-9 милиона лева.

Александър Александров и изпълнителният директор на Лудогорец Ангел Петричев не се ангажираха с окончателен срок за приключване на цялостния ремонт. „Това ще е постоянен процес на строеж и подобряване на условията на стадиона, от днес клубът започва много сериозно да инвестира в стадиона, за да отговаря на изискванията да приемаме дори мачове от елиминационната фаза на турнира“ – каза Петричев.

“Имаме интерес мачовете, които играем в евротурнирите, да се играят на нашия модернизиран стадион. Ние сме най-заинтересовани това да се случи максимално бързо и жителите на Лудогорието да имат възможно най-добрите условия да гледат футбол“, допълни още Петричев. Той увери, че инвестициите в спортното съоръжение няма да бъдат последвани от увеличаване на цените на билетите. „И в момента привържениците на Лудогорец плащат високи цени на билетите, като по този начин показват съпричастност към проекта, за което им благодарим“ – допълни още Петричев.

Двамата с Александров обявиха, че през март догодина предстои откриването на разширението на тренировъчната база. Това ще се случи с провеждане на детско-юношески турнир, в който ще участват формации от грандовете, с които Лудогорец се е срещал в евротурнирите.

Може да харесате и