fbpx

Трима военнослужещи спасиха възрастен мъж от горяща къща

67-годишният Георги Манолов  бе спасен от трима войници при пожар възникнал в дома му тази сутрин.

Те ще бъдат предложени за награда от полковник Красимир Кръстев, началник на Бригадното командване на Сухопътните войски в Благоевград, където служат.

Около 06:30 ч. военнослужещите – ефрейтори Десислав Йорданов и Евгени Георгиев и редник Кристиян Георгиев, пътувайки за работното си място, от Кюстендил за Благоевград, забелязват гъст дим и виждат, че гори къща, разказа пред Дарик полковник Красимир Кръстев.

„Ефрейторите Десислав Йорданов и Евгени Георгиев и редник Кристиян Георгиев веднага се отзовават на призива за помощ и преценявайки опасността от разрастващия се пожар, изваждат възрастния мъж през прозореца, тъй като той няма възможност да излезе сам, защото е полуинвалид. Минути след това огънят е обхванал цялата къща. Изкарали са и автомобил от двора на безопасно място и са се обадили на телефон 112”, разказа за Дарик полковник Красимир Кръстев, началник на Бригадното командване на Сухопътните войски в Благоевград.

Снимки:

Той бе категоричен, че военнослужещите са извършили едно геройство, реагирали са по най-правилния начин, спасили са човек, рискувайки живота си.

Според собственика на изгорялата къща пожарът е предизвикан от късо съединение в стара инсталация.

В къщата е имало и няколко газови бутилки, които не са се възпламенили от огъня.

Възрастният мъж се е разминал само с опърлена коса и рана на шията.

„Сутринта пуснах телевизора, усетих дима, изгасна токът. Видях огъня и отидох да гася. Добре, че не се задуших. Огънят се разпространи много бързо заради мокетите в къщата. От вътре през прозореца ме извадиха няколко войници, които минаваха по пътя случайно. Пожарната дойде бързо. Забавихме се, докато се обадим”, заяви собственикът на къщата.

Още статии в тази категория
Коментари
Зареждане...

Моля, споделете статията, за да може тя да достигне до повече хора!

Благодарим ви!!!
x