fbpx

Тези 4 навика ще ви помогнат да се справите с депресията

Депресията е коварно състояние. Може да продължи дълго, а справянето с нея изисква сериозни усилия. Според PsyBlog Обаче тези четири навика могат да ви помогнат в борбата.

 

1. Яжте средиземноморска храна

Средиземноморската диета включва голямо количество плодове, зеленчуци и бобови храни, които са способни да предотвратят депресията, установява мащабно изследване.

Участниците в него е било нужно да направят само малки промени, за да усетят полза. До някаква степен депресията може да се дължи на липсата на основни хранителни вещества. Ползите от диетата са свързани с по-високите нива на омега 3 и други основни хранителни вещества.

 

2. Общувайте лице в лице

Редовното общуване лице в лице намалява риска от депресия при възрастни хора наполовина. За сравнение разговорите по телефон или имейл нямат същия ползотворен ефект, установили са учени.

 

3. Идентифицирайте се с група

Известно е, че социалните връзки са жизненоважни за човек, който преживява депресия. Сега обаче нови изследвания сочат, че не просто общуването в самата група, а това да се идентифицираш с дадена група помага за облекчаване на депресията. Изследването, проведено в Австралия, показва, че пациентите, които силно се идентифицират с групите, към които са се присъединили – независимо дали по групова психотерапия или по различни хобита – казват, че се чувстват подкрепени, защото преживяват нещата заедно.

 

4. Откажете Facebook поне за седмица

Сравнението с другите хора във Facebook е свързано със засилване на депресивните симптоми. Една от опасностите е, че социалните мрежи често ни дават повече възможности за социално сравнение. Не можете да контролирате този импулс, защото не знаете какво ще публикуват вашите приятели.

Още статии в тази категория