Тежка катастрофа край Враца

Тежка катастрофа е станала преди минути на пътя Враца-Криводол, пише BulNews.bg.

По-рано днес по наклонен участък се е обърнал по таван лек автомобил “Рено”. Колата била шофирана от 25-годишен врачанин, който заради мокрия път изгубил контрол над управлението и се е обърнал в падина край пътя. Раненият мъж е откаран от екип на Спешна помощ в МБАЛ “Христо Ботев” Враца.

На мястото, освен линейка, е пристигнала и патрулка. Приятел на пострадалия шофьор дошъл на мястото на инцидента за да окаже съдействие на ченгетата.

Полицейската кола била спряна встрани върху банкета, за да не пречи на движението в посока Криводол. В този момент по същия наклон се задал врачански “Фолксваген Пасат”.

В колата са пътували мъж, жена и детето им. Шофьорът се притеснил от присъствието на полицейския автомобил, ударил внезапно спирачки, след което изгубил контрол над автомобила и помел патрулката.

Ударът е бил толкова жесток, че при него бил подхвърлен във въздуха стоящия до служебния автомобил приятел на шофьора от предишната катастрофа. Мъжът изхвърчал от пътя, като се търкалял надолу в дерето.

Очевидци твърдят, че по чудо е останал жив. Напълно е съсипана и чисто новата патрулка, която е направо смазана. При удара седящият на дясната седалка полицай е изхвърчал на крайпътен орех.

На мястото на тежкия инцидент пристигна и втора линейка, за да вземе един от служителите на МВР, който не се чувстваше добре.

Три нови патрулки, заедно с шефове от полицията, пристигнаха при катастрофата. В момента е въведена специална организация на движението и пътуващите в тази посока трябва да бъдат внимателни, тъй като пътят е доста хлъзгав.

 

Може да харесате и