fbpx

Tesla се запали и уби своя шофьор, затваряйки всички врати (Видео)

1 956

Tesla Model S се запали и уби своя шофьор, затваряйки всички врати, когато колата се възпламени при катастрофа. Трагедията се е разиграла Маями, колата е била управлявана от 18-годишен младеж, информират местни медии.

Известно е, че младежът е карал със скорост от 120 до 152 километра в час, загубил е контрол и се е ударил в палмови дървета. Нито превантивната система за избягване на сблъсък, нито функцията за активна безопасност успели да се справят със ситуацията.

Веднага след удара, повреденият акумулатор на електрическото превозно средство избухнал. Шофьорът не успял да излезе от колата. Пожарникарите, които пристигнали на мястото на инцидента, също не могли да му помогнат – колата била заключена. На всичкото отгоре тя горяла толкова силно, че огнеборците я гасили дълго време.

Видео:

Дръжките на вратите Tesla Model S са скрити в ниши на вратите, по-далеч от любопитни ръце. В случай на злополука, те автоматично изскачат, като едновременно с това се отварят всички ключалки. Но по неизвестна причина това не се случило при страшния инцидент във Флорида.

Представителите на Tesla вече са изразили съболезнования на роднините и приятелите на починалия и са добавили, че при висока скорост по време на инцидент колата може да се запали.

Още статии в тази категория
Коментари
Зареждане...