Телефонните измамници наричали полицая Павлов „шефе”

Телефонните измамници, които отведоха разследващите до началника на отдел „Охранителна полиция” в Трето районно Стоян Павлов, го наричали „шефе”.

Това съобщи окръжният прокурор Румен Попов, като уточни, че все още не ясно дали обръщението е защото той е запознат с цялата им дейност или защото действително е началник в полицията.

Покровителството на Стоян Павлов над телефонните измамници лъсва в понеделник, когато чрез специални разузнавателни средства става ясно, че той е един от хората, с които те контактуват.

Става дума за един от т.нар. мулета и неговия шофьор, реализирали измама за 1300 лв. Те докладвали на Павлов, че се готвят да реализират поредния удар, после се свързали отново с него и му се отчели с 300 лв. от заграбената сума.

На този етап има доказателства за взет подкуп само за тази измама и тепърва ще се установява дали полицейският служител е съпричастен и към други полицейски измами”, заяви Румен Попов.

Връзката между измамниците и Павлов бил негов приятел, който изчезнал, след като научил, че полицаят е задържан.

На този етап Стоян Павлов е обвинен във взимането на подкуп от споменатите 300 лв. и е в ареста за 72 часа. Предстои прокуратурата да поиска от съда да го остави за постоянно в ареста.

Стоян Павлов се държал нормално при задържането си. Според шефа на пловдивската полиция Атанас Илков отговорността на Стоян Павлов и лична и не може да става дума за занижен контрол в дирекцията на МВР.

 

Може да харесате и