fbpx

Свалиха 22 българи от самолет на WizzAir

Това, че имате редовно купен билет не ви гарантира място в самолета. 22 българи са били свалени от самолет на WizzAir в Барселона и още 40 в София. Причината е т.нар. „Overbooking” – повече продадени самолетни билети от местата в самолета.

В конкретния случай става дума за полет W64406 на 18 август. Самолетът е излетял от летище „Ел Прат” за българската столица, но преди това от машината са свалени 22 пътници на случаен принцип, което е практика в подобни случаи. Сред тях е имало майка с две деца и жена, която е пътувала за погребението на съпруга си. Същата вечер на полета от София до Барселона не са допуснати на борда на самолета 40 души, който също са били с редовно закупени билети, пише факти.бг.

Обяснението на авиокомпанията е, че машината, с която е трябвало да се извърши полета – Airbus 321 София-Барселона-София е имал технически проблеми в Рим. Затова превозвачът взема друга машина – Airbus 320, която е с по-малко на брой места. Това е довело и до неприятния инцидент.

От авиокомпанията уточниха, че е настъпила промяна в типа самолет, който да обслужи полета София-Барселона-София поради технически причини. „Самолетът Airbus A321 първоначално предвиден да изпълни полетите, се е наложило да мине през технически преглед. Във възможно най-кратки срокове на негово място е имало възможност да бъде пренасочен самолет от типа Airbus A320, който е с по-малък капацитет на местата. Поради тази причина се е наложило няколко пътници да бъдат пренасочени към по-късен полет. Всички полети на Wizz Air се извършват със самолети A320 със 180 места и A321 с 230 места”.

 

Още статии в тази категория
Коментари
Зареждане...

Моля, споделете статията, за да може тя да достигне до повече хора!

Благодарим ви!!!
x