Суворов: Русия ще се разпадне, а Путин е политически труп

Русия ще се разпадне, военнопромишленият комплекс издъхва, а Путин е политически труп, заяви в телевизионно интервю световноизвестният историк, писател и военен анализатор Виктор Суворов.

Суворов е автор на бестселърите “Аквариумът”, „Освободителят“, „Ледоразбивачът“, „Денят М“, „Последната република“, „Разгромът“, „Самоубийство“, „Сянката на победата“, „Вземам си думите назад“, „Майката на дявола“. Носител е на множество висши държавни награди, професор хонорис кауза на Варшавския университет, почетен член на Международната академия за наука, образование, индустрия и изкуства в Калифорния.

 

Разпадът не е от днес, но продължава

Аз родом съм от Далечния Изток. Баща ми беше офицер, той не си е избрал сам мястото, където да служи. И затова моето детство премина там. Далечният Изток сега е напълно китайски, там китайците държат и контролират всичко. Те вече са и в Задбайкалието. Но московската власт поддържа цялата тази “окупация”. Ако китайците са дошли тук, те повече никога няма да си тръгнат. Русия ще се разпадне, прогнозира в интервюто си за телевизия “112 Украина” Виктор Суворов.

Вижте, нали го имаше великият социалистически лагер, ама се разпадна. След това остана великият Съветски съюз, ама и с него стана същото. Това е тен-ден-ция, сър, тенденция. Кой е следващият на ред? В края на краищата, след разпада на социалистическия лагер нищо не е направено, за да спре тази тенденция. Страната тръгна надолу, Съветският съюз се разпадаше и пак нямаше нито един опит това да се предотврати. Разпадът продължава, заяви бившият разузнавач.

Политическият край за Путин

Ами да, Путин е политически труп. Нима не е видно? Вижте Путин и неговото обкръжение. До неотдавна тези момчета спокойно си пътуваха на Запад и т.н. А сега вече срещу тях има наложени персонални санкции и във всеки момент всеки един от тях може да си изгуби милиардите, каза Суворов.

На кого сега е изгодно присъствието на Путин във властта, на кого му е добре от това? На работягите – не, на тираджиите – не, на военнопромишления комплекс – не. Военнопромишленият комплекс издъхва, просто става дума за тих, чудовищен ужас, той е в такава криза, както и всичко останало. Ето ги сега – строят нов изтребител. И строят, и строят, и скоро ще го построят, ама все нещо не им се получава. Направили танк, пуснаха 10 бройки от него на парада, един се повреди. Ако всичко е в разруха, ако науката се срива, образованието също, то и военнопромишленият комплекс няма как да цъфне, коментира авторът на “Аквариумът”.

Може да харесате и