fbpx

Subaru Forester е готов да ви отведе по-далеч от всякога

689

Мъжествен и силен, Subaru Forester e винаги готов за всякакви приключения, независимо от времето, пътя и дестинацията. Той ще защити и приюти вас и семейство ви заедно с целия необходим багаж. В същото време е толкова уютен и комфортен отвътре, колкото може да бъде само вашият собствен дом. Отличителна черта на автомобилите от тази японска марка са високата проходимост и мощните, но щадящи към природата двигатели тип „боксер“, чието характерно мъркане допълнително подсилва усещането, че нищо лошо не може да ви се случи, докато сте в колата. Иначе казано – благодарение на възможностите, заложени в неговата ДНК, Forester е готов да ви отведе по-далече от всякога.

Вълшебният бутон X-MODE

Само с натискане на един бутон режимът X-Mode по магически начин го дарява с допълнителни способности, с които да преодолее всеки терен. Системата поема контрол над двигателя, трансмисията, задвижването на всички колела, спирачната система и други компоненти, за да „стъпвате“ уверено по труднопроходими пътища или хлъзгави настилки. За предизвикателните спускания по стръмни хълмове допълнителният асистент Hill Descent Control ще ви осигури постоянна, контролирана скорост и необходимото спирачно усилие, за да може да се съсредоточите върху управлението на автомобила.

Двигатели и трансмисия

На българския пазар Forester се предлага с 2,0-литров бензинов двигател с мощност 150 или 241 к.с. за варианта с турбокомпресор. Любителите на дизеловите агрегати могат да заложат на турбодизеловата версия с макс. мощност 148 к.с. Стандартно всички двигатели се съчетават с 6-степенна механична трансмисия, а за по-висок те нива на оборудване се предлагат с автоматичната предавателна кутия на Subaru – Lineartronic. Тя се отличава в по-тихия работен режим и намаления разход на гориво.

Лукс и комфорт

С висококачествени материали и солиден дизайн интериорът на Forester е предвиден да улесни управлението и да направи пътуването по-комфортно. Аудиосистемата е на изключително високо ниво – само споменаваме Harman/Kardon с мощност 440 W, налична стандартно за оборудванията XT и SPORT UNLIMITED. Вашият Forester предлага още повече възможности за свободна връзка благодарение на интуитивното гласово разпознаване и Siri Eyes Free интеграцията си.

5-звездна безопасност

Адаптивният круиз контрол EyeSight не само поддържа зададената от водача скорост, но и разпознава превозно средство пред вашия автомобил и регулира скоростта, за да поддържате безопасна дистанция. Ако при спиране системата регистрира, че движението се възобновява, тя предупреждава водача на Forester със звуков сигнал и светлинен индикатор за потеглянето на водещия автомобил. Когато EyeSightоткрие препятствие пред вас, но вие потеглите напред, вместо назад, и сблъсъкът стане неизбежен, се намесва управлението на дроселовата клапа, което издава няколко кратки звукови сигнала, включва мигащ индикатор и намалява мощността на двигателя, за да избегнете челния удар.

Още статии в тази категория
Коментари
Зареждане...

Моля, споделете статията, за да може тя да достигне до повече хора!

Благодарим ви!!!
Затвори