fbpx

Срещата ГЕРБ-БСП под въпрос

Би било добре ние да направим правителство, но резултатите от изборите показаха друго. Няма как да направим коалиция с ГЕРБ. Дано патриотите успеят да убедят ГЕРБ, че трябва да се направи повече за българската икономика и българските граждани.

Ако това не се случи, ще се окаже, че ще получим същото, като от предишните управления на ГЕРБ. Това каза в предаването „Още от деня“ Георги Свиленски от БСП.

Вижда се, че хората искат промяна. Близо 1 млн. души я поискаха. Това означава, че сме на правия път. БСП нямаше антиевропейска риторика. В нашата кампания имаше българска риторика и защита на националните интереси.

По време на кампанията ни беше вменено, че сме антиевропейци, че ще променяме геополитическото положение на България, нещо, което не е вярно и не минава през главата на нито един член на нашата партия. Все още не сме решили дали ще отидем на среща с ГЕРБ. Това ще стане утре.

Категорично мога да заявя, че БСП ще бъде конструктивна опозиция. Ще подкрепяме всички инициативи за българското председателство на ЕС и всички инициативи за подпомагане на българските производители и икономика.

Не виждам в какво друго може да подкрепим ГЕРБ, защото нашите програми са много различни.

От срещата с тях очаквам да разкрият как вървят преговорите и какво смятат да направят за българските граждани, каза още Свиленски.

Още статии в тази категория
Коментари
Зареждане...

Моля, споделете статията, за да може тя да достигне до повече хора!

Благодарим ви!!!
x