fbpx

Списък на НЕ дестинациите за 2017 г.

Никой не обича лошите пътувания. От дестинации, при които всичко е в ремонт, до такива, които са под вирусна заплаха, това са места, които е по–добре да избягвате през 2017 г.

Предлагаме ви поглед към НЕ дестинациите за 2017 г.

Под заплаха: Големият бариерен риф

Заради климатичните промени свежите цветове на Големия бариерен риф започват да посивяват – вследствие на умирането на коралите. Туристите не са ограничавани за посещение, защото последствията от тях са сравнително малки, но все пак е желателно мястото да остане встрани от пътуванията, за да го запазим.

Идете до: остров Атауро

Този остров е перфектната дестинация за всеки, който харесва морския живот. Тук ще попаднете на изключително богато подводно разнообразие, флора и фауна.

Под заплаха от вирус: Маями Бийч

Знаете ли кое нещо ще развали най-бързо почивката ви? Зика. От всички неприятности по време на пътуване загубата на багаж изглежда най-малкото, което може да ви помрачи настроението, ако се заразите с вириса.

И въпреки че Маями е трудно да бъде пропуснат, е желателно да избягвате тази дестинация през 2017 г.

Идете до: Кей Уест

Когато посетите най-западната точката на Флорида, ще се възползвате от всички бенефити на ваканция на Карибите – прекрасни плажове, атмосфера, барове и забавления, арт деко архитектура.

Под светлината на прожекторите: Тайм Скуеър

Няма такова нещо като истинския Ню Йорк и Тайм Скуер не прави изключение. И ако местните го избягват доколкото може, повечето хора тук са туристи. Магазини за сувенири, селфи стикове, грилове, улични музиканти са част от общата обстановка тук.

Вместо това идете в Бруклин

Ако искате да видите нещо различно от Ню Йорк, минете моста на Манхатън и посетете Бруклин. Тук ви очаква улично изкуство, гурме храна, мюзикъли и незабравими изживявания.

Под облаците: Ню Делхи

Красивият хаос на Ню Делхи му заслужи място в списъка за посещения. През 2016 г. обаче голям облак смог се спусна над града и причини сериозно замърсяване на въздуха. В някои дни видимостта тук е само няколко метра.

Вместо това идете в: Бангладор

Докато Ню Делхи работи, за да подобри ситуацията, нека погледнем на юг към Бангладор. Там ще намерите приятелски настроени хора, страхотни минипивоварни, десетки места за хранене и целогодишно хубаво време.

Бангалор е зелен град с впечатляващи храмове и водопади, а в близката гора може да наблюдавате лъвове и тигри.

Заради особеното положение: Лондон

Биг Бен е една от големите туристически атракции на Лондон. За пръв път от 157 години обаче той няма да може да отмерва часовете, защото му предстои ремонт, който ще продължи три години. През това време Лондон ще бъде тих.

Вместо това идете в Прага

Малко по на изток се намира друг емблематичен часовник. Астрономическият часовник в Прага е едно от най-забележителните механични чудеса на света. Предполага се, че съществува от 1410 г. и хора от цял свят идват, за да гледат появата на златните фигури на всеки час.

Подобно на часовника, самият град е като недокоснат от времето. Препоръчваме ви да се разходите между средновековни крепости и градини.

Разочароващ: Пиза

След като се нагледахме на толкова много снимки на хора, снимани пред кулата в Пиза, се оказа, че там всъщност няма какво да се види. Ако смятате, че пътят до там за една снимка и изкачване на хълма срещу 15 евро си струва, идете, иначе това е сред дестинациите, които е по-добре да пропуснете.

Вместо това идете до: Абу Даби

Тук може да видите кули, които са три пъти по-високи от тази в Пиза и направени за много по-малко време. Освен това ще се забавлявате с множество музеи, увеселителни паркове, пустинни сафарита. Що се отнася до местата и възможностите за снимки – подгответе се да зареждате батерията на фотоапарата.

Стара слава: Ибиса

Славата на Ибиса е безспорна. Островът е известен с красивите си плажове (56, за да сме точни), малки заливчета и романтика. Островът може да се определи като европейския еквивалент на Канкун, но само до там.

Вместо това идете до: Агуа Амарга

Ако все пак държите да посетите испанския бряг, идете до Агуа Амарга. Това бивше рибарско пристанище предлага уединение, плаж с кристални води и вулканични скали.

Прекалено много туристи: Исландия

Нека си го кажем. Исландия е готина – страхотни пейзажи, горещи извори, полета от лава. Но не това е проблемът. Исландия е просто твърде популярна. Смята се, че тук понякога има повече туристи, отколкото жители.

Само ако кажете „Планирам пътуване до Исландия“, може да предизвикате вълна от последователи, тръпнещи за посещение. Затова по.добре оставете засега.

Вместо това идете до Нова Зеландия

Въпреки че е на другия край на света, Нова Зеландия е добра алтернатива за пътуване. Със своите заснежени планини, активни вулкани, зелени поля и гори и спиращи дъха ледници, тук няма да ви липсва нищо – дори и овцете.

 

Още статии в тази категория
Коментари
Зареждане...

Моля, споделете статията, за да може тя да достигне до повече хора!

Благодарим ви!!!
x