fbpx

Сняг и виелици в страната - има ли затворени пътища и места без ток?

705

Динамично време в цялата страна. И днес, и в четвъртък ще вали сняг навсякъде. Ниски температури, вятър, преспи, опасно хлъзгави и заледени пътища.

Пътна полиция предупреждава, че рязката промяна на времето крие опасности на пътя и съветва водачите да са добре подготвени,ако им предстои пътуване. Най-добре да се поема на път със зареден резервоар гориво.

Водачите трябва да заредят незамръзващи течности в охладителната система на автомобила и за чистачките. Желателно е да носят със себе си вода, топли дрехи, одеяло. Телефоните им да са заредени и да носят зарядни, които да ползват по време на път.

Най-сериозна е обстановката в Русенско заради снеговалежа и силния вятър, чиято скорост е над 50 км/час. Снежната покривка на места в региона достига до 25 сантиметра. Областният управител Галин Григоров обясни, че 23 населени места са без ток, а в други три електрозахранването е частично нарушено.

Причината са повредени от мокрия сняг и силния вятър електропроводи. Екипи на електроразпределителното дружество работят по отстраняване на авариите. Предполага се, че до края на деня електрозахранването ще бъде възстановено.

Заради силни снегонавявания и намалена видимост е ограничено движението на камиони над 12 тона по направленията от Русе за Бяла, Разград и Силистра. Останалите пътища в региона са проходими при зимни условия.

Григоров обясни, че няма данни за аварирали автомобили и бедстващи хора по пътищата в региона. Началникът на сектор "Пътна полиция" в Русе главен инспектор Михаил Манов обясни, че са получени много сигнали за катастрофи между превозни средства, като инцидентите са с материални щети.

Спасимир Димитров - директор на общинската дирекция "Обществен ред и сигурност" в Русе, каза, че в града работят 24 машини. Техника е пренасочена към бул. "Христо Ботев", където движението е блокирано заради закъсали тежкотоварни камиони, тролеи и автомобили.

В община Русе са затворени пътищата Мартен-Николово и Червена вода-Николово. Движението по тях се ограничава всяка зима заради големи снегонавявания.

Още статии в тази категория