fbpx

Скръбна вест! Внезапно почина Кирил Кондакчиев

2 817

Общински съветник в Чепеларе почина скоропостижно от усложнения на онкологично заболяване. 40-годишният Кирил Кондакчиев бе общински съветник от ГЕРБ в настоящия мандат. Въпреки тежкото заболяване, с което се бореше години наред, той ходеше редовно с инвалидната си количка на заседания на местния парламент и на заседания на две от комисиите в ОбС.

Чепеларе го изпрати с едноминутно мълчание на тържественото честване на 3 март.

Кирил Кондакчиев е бивш ски учител, възпитаник на спортното училище в Чепеларе.

“Той дълго се бореше със заболяването. По негова инициатива в началото на мандата се създаде фонд за подпомагане на хората в неравностойно положение в общината. Още по време на изборите за този фонд се събраха 2000 лева дарени от кандидатите от листата на ГЕРБ. След това от всяка заплата на всички общински съветници се въведе почина да се отделят средства, които се предоставят на сдружението на хората с увреждания в Чепеларе. Те сами решават в какво е най-необходимо да се вложат отделените суми. Жалко, че си отиде толкова млад”, каза председателят на групата на ГЕРБ в местния парламент Искрен Бозов.

Предстои ОИК-Чепеларе да оповести кой ще замести Кондакчиев в местния парламент.

“Трябва да се изчислят преференциите и комисията да оповести официално кой заема мястото на Кондакчиев”, каза Бозов.

Името на новия общински съветник ще бъде оповестено до края на тази седмица, съобщи председателят на ОИК – Чепеларе Иван Сивков.

Още статии в тази категория
Коментари
Зареждане...