fbpx

Скръбна вест! Почина една от легендите на българската народна музика

1 453

Днес музиката е в траур. От този свят на 62 годишна възраст си отиде легендата Матьо Добрев. Българската народна музика се разделя с един от създаделите си.

“Много рано ни напусна,приятелю. Имаше още много музика да изсвириш и да топлиш нашите души ! Ще останеш завинаги в нашите сърца !Никога няма да забравим добрините ти! Обичаме те и сме сигурни,че ще бъдеш на по-добро място! ПОЧИВАЙ В МИР”, написа във “Фейсбук” певицата Катя Георгиева.

Матьо Добрев е роден на 24 март 1957 г. в Стралджа. Баща му е един от най-добрите кавалджии, учил се е от „класиците“ Драган Карапчански и Никола Ганчев.Матьо започва да свири още от дете, сериозно с музика започва да се занимава при създаването на оркестър „Стралджа“. На 12 години прави и първите си записи в радиото. Творческият му път се свързва с различни групи и състави.

Видео:

Известно време е бил учител по кавал в СМУ “Филип Кутев“ в Котел. Там той сериозно работи с новото поколение музиканти. От 1996 г. Матьо Добрев свири в оркестър „Тракия“ на Иво Папазов – Ибряма. Участва и в интересната формация „Виртуозите на Тракия“, с която са поканени да участват в Коледен концерт в Брюксел, организиран от Фондация „Йехуди Менухин“.

Поклонението ще бъде утре (09.04.2019) в 13:00 часа в родният му град Стралджа.

Екипът на novinite.eu изказва съболезнования на близките и семейството му.

Още статии в тази категория
Коментари
Зареждане...