Ще се измъкне ли от ареста Гринго на Софи Маринова

Полицията е открила оръжие при спецакцията в дома на гаджето на Софи Маринова – Тодор Давидов – Гринго. Откритият пистолет обаче е бил газов, разкриха източници на Флагман.бг.

До момента криминалистите не могат да докажат, че Гринго е свързан със стрелбата по палата на бизнесмена Асен Атанасов – Ариф. Затова и любимият на ромската певица е обвинен само в изнудване и заплахи за убийство срещу Ариф и семейството му.

В материалите по делото обаче са приложени и доказателства след огледа от баровския имот в циганската махала в Айтос.

От тях ставало ясно, че срещу къщата е стреляно с 9-милиметров пистолет „Макаров”.

Адвокатът на Гринго – Красимир Кацарски, ще направи нов опит да измъкне айтозлията от ареста още тази седмица.. „Смятам, че обвинението е доста разклатено. Не съм убеден, че са взети под внимание новите обстоятелства по случая, а именно – новите показания на Сливков.

Ако бях сигурен, че подзащитният ми е извършил такова нещо, щях да му кажа да се признае за виновен и да го пуснат с една условна присъда заради чистото му съдебно минало”, заяви Кацарски.

Адвокатът потвърди информацията, че при обиска в дома на Гринго са намерени сим карти. Те обаче били чисто нови и не са използвани за изнудването на Атанасов.

Според защитника семейството на Ариф не е казало и една дума срещу Давидов. Бизнесменът заявил единствено, че е заплашван по телефона от непознат за него мъж.

 

 

Може да харесате и