fbpx

Шофьорка на бус спаси 19-месечно момиченце (Видео)

1 499

Не бива да сме пасивни към заобикалящата ни среда. Не бива да отминаваме човешките несгоди и трябва да помагаме – винаги, когато можем. Може би именно това е принципът на една съвсем обикновена шофьорка на автобус в Милуоки, САЩ.

Докато била на работа, Ирена Ивич забелязала босо дете да се скита по натоварен булевард само. Малкото момиченце търчало по улицата и плачело.

Мнозина биха отминали без дори да забележат. Вглъбени в собственото си забързано ежедневие, често не забелязваме човешките трагедии около себе си. Други биха изцъкали възмутено с език и биха отминали, без да помогнат. Но има хора и като тази обикновена жена, която решава да спре автобуса.

Да, може би ще изостане от разписанията. Може би ще я уволнят. Може би ще си навлече куп неприятности, ще слуша мрънкането на пътниците в автобуса, които все бързат за някъде. Може би… но всичко онова ще си струва, защото ще спаси един живот.

Но става нещо съвсем различно.

Жената слиза от автобуса и грабва детето в прегръдките си. Качва се обратно на превозното средство и го слага в скута си. Тогава един от пътниците съблича якето от гърба си и го дава на премръзналото момиченце. Минути по-късно 19-месечното момиченце заспива спокойно в скута на шофьорката.

Видео:

Детенцето било в неизвестност известно време. Властите смятат, че майка му имала психични отклонения и така то успяло да се измъкне от вкъщи, пишат от CNN. След като било намерено от шофьорката, миченцето било върнато на бащата.

През последните години това е деветият подобен случай, в който шофьор на градския транспорт открива изгубено дете в Милуоки, щата Уисконсин.

Още статии в тази категория
Коментари
Зареждане...

Моля, споделете статията, за да може тя да достигне до повече хора!

Благодарим ви!!!
Затвори