fbpx

Серия от експлозии потресе Германия

1 906

Серия от експлозии потресе района на германския град Кайзерслаутерн. А главният заподозрян е мъж, работещ във фирма за озеленяване, който обаче е умрял.

59-годишният Бернхард Грауман най-вероятно заложил бомбите преди да умре. Историята се заплита в петък, когато 64-годишен лекар е взривен пред кабинета си в градчето Енкенбах-Алсенборн. Заподозрян веднага е градинарят Грауман, с когото докторът имал пререкания. Отивайки да го разпитат полицаите го открили вече мъртъв в дома му в Мелинген. Изчакват се резултатите от аутопсията, но засега изглежда, че той е отровен и починал именно в петък на 1-ви март.

В неделя гръмва и още една бомба – в градчето Отерберг, също до Кайзерслаутерн. Двама души са ранени, но са живи. Той имал бизнес отношения с тях, както и конфликти с двамата в миналото. Експлозивът бил скрит сред дървата до къщата на собственика и впоследствие се взривил в камината.

Полицията в Кайзерслаутерн предполага, че повече хора са изложени на риск вече издаде специално предупреждение – всеки, “който е имал проблемни лични или бизнес отношения” с Грауман да се свърже незабавно с властите.

Още статии в тази категория
Коментари
Зареждане...

Моля, споделете статията, за да може тя да достигне до повече хора!

Благодарим ви!!!
Затвори