fbpx

Сърби ли ви главата – Ето какво да правите

Сърбежът на скалпа се появява внезапно и се възприема от всеки човек по различен начин.

Например, родителите на малки деца веднага биха си помислили – въшки. Въпреки това, в повечето случаи, стресът и пърхотът причиняват дискомфорт, а последният досажда повече на мъжете.

Но това не означава, че жените не трябва да се тревожат за сърбежа. За тях той може да играе ролята на първата „камбанка“, предупреждение за началото на сериозно заболяване.

Защо ни сърби?

Испанският трихолог Серджо Ваньо, член на Академията по дерматология и венерология, разговаря с журналисти и цитира няколко причини за появата на сърбеж.

Това могат да бъдат инфекции (въшки или гъбички), всякакви възпалителни процеси (например, дерматит), себорея, пърхот и псориазис. Понякога неприятните усещания могат да сигнализират за началния стадий на цикатриална алопеция (нарушение на структурата на фоликулите с последваща плешивост).

Най-доброто нещо, което човек, който изпитва дискомфорт под формата на сърбеж, може да направи за себе си, да се обърне към специалистите. Но, за съжаление, не всички страдащи бързат да се подложат на медицински преглед поради страх да не чуят ужасна присъда. Такива пациенти вредят на себе си: без преглед, за лекаря ще бъде трудно да установи диагнозата и да назначи лечение.

Ето какви са причините за сърбежа на скалпа!

Още статии в тази категория
Коментари
Зареждане...

Моля, споделете статията, за да може тя да достигне до повече хора!

Благодарим ви!!!
x