fbpx

Съдят рецидивист за две убийства в Своге

Обвиняемият Каменов е осъждан два пъти за убийство и блудство.

Живеел с баща си в село Осеновлаг, общ. Своге, като към март 2017 г. бил безработен. По същото време той се записал на курс за „Дежурен ръководител, билетопродавач“ към БДЖ, който се провеждал в Мездра.

Окръжна прокуратура – Враца внесе за разглеждане в съда обвинителен акт срещу 43-годишния Кр. Каменов за умишлено убийство, извършено от него с особена жестокост и при условията на опасен рецидив – престъпление по чл. 116, ал. 1, т. 6, пр. 3, т. 12, пр. 1, вр. чл. 115, вр. чл. 29, ал. 1, б. „а“ и б. „б“ от НК.

На 20.03.2017 г. обвиняемият пристигнал в града за започване на обучението. Още на гарата той се присъединил към мъжка компания, с която консумирал алкохол.

Почерпката продължила по-късно в дома на 62-годишния Цв. Йотов, който бил известен с това, че обикновено се съгласявал да приема компании, употребяващи алкохол.

Първоначално разговорът между присъстващите мъже бил спокоен, но с напредване на времето обвиняемият Каменов започнал да повишава тон и да се държи по-агресивно. Той демонстрирал мускулите на ръцете си, удрял с юмрук по масата и заплашително питал „дали знаят колко е силен“.

Постепенно компанията се разотишла, като един от свидетелите по-късно същата вечер споделил притеснението си на негов близък за „непознатия млад мъж“, който „викал, биел по масата и гледал страшно“.

В един момент в дома на Йотов останали само Каменов и стопанинът на къщата. Двамата се скарали и „сборичкали“, при което обвиняемият, възползвайки се от по-доброто си физическо състояние и по-младата възраст, започнал да блъска и удря пострадалия с ръце и да го души. Когато мъжът паднал, той продължил да го рита с крака и да блъска главата му във вратата на хладилника.

След като привел Йотов в безпомощно състояние, Каменов го оставил да лежи на пода с окървавена глава, а той седнал на масата и заспал. Събудил се няколко часа по-късно, видял пострадалия, подбутнал го и след като установил, че той не реагира, си тръгнал.

На следващия ден съседът на Йотов забелязал необичайно отворения прозорец в една от стаите, обитавана от пострадалия, приближил се и след като видял безжизненото му тяло, сигнализирал органите на МВР.

След проведеното издирване на 23.03.2017 г. Каменов бил задържан в близост до дома си, след като се опитал да избяга и да се укрие в безлюдна ново строяща се постройка.

От заключението на извършената съдебно-медицинска експертиза се установява, че пострадалият Йотов е починал в резултат на съчетана травма – черепно-мозъчна, шийна, двустранно счупване на ребра, множество разкъсвания, кръвоизливи, контузии и отоци. Това довело до остра дихателна и сърдечно – съдова недостатъчност с последвала смърт.

Предстои да започне съдебен процес срещу обвиняемия Кр. Каменов за извършено от него убийство.

Още статии в тази категория
Коментари
Зареждане...

Моля, споделете статията, за да може тя да достигне до повече хора!

Благодарим ви!!!
x