Русенка загуби бъбрек след побой от сина си

Извергът я удрял с крака, обливал я с вода да се свести и продължавал...

Обвинението срещу Кирил К. е за това, че на 18.01.2017 г., в гр. Русе, в условията на опасен рецидив, с цел да принуди майка си /на 63 години/ да се разпореди със своя вещ – да изтегли от банковата си сметка наличната сума на стойност 4040, 31 лева и да му я предаде, я заплашил с насилие.

От деянието е причинена тежка телесна повреда, изразяваща се в загуба на единия бъбрек и за това престъпление не се предвижда налагане на по-тежко наказание.

Престъпление по чл. 213а, ал. 3, т. 1, пр. 2 и т. 7, вр. с ал. 1 от НК. Обвиняемият бил осъждан многократно за различни престъпления, не работил и нямал доходи. След освобождаването му от затвора през юли 2016г. се завърнал в гр. Русе и се настанил в едно от жилищата на майка си. Не работил и разчитал на средства от нея.

Освен пари за живеене, тя му плащала сметките за електричество, вода, телефон и др. Пострадалата била пенсионер, но за да може да го издържа започнала да гледа болни хора в Гърция, като му изпращала пари в България. Въпреки всичко, той предявявал претенции, че средствата не са му достатъчни и се нуждае от повече пари. На 12.01.2017г. обвиняемият бил приет за изследване и лечение в болница, но нямал заплатени здравни осигуровки.

Обадил се на майка си, която на 17.01.2017г. се завърнала от Гърция и заплатила дължимите суми. На следващия ден му казала, че здравноосигурителните му права са възстановени. Обвиняемият се осведомил за размера на платената сумата и се ядосал, че майка му е похарчила много пари, вместо да му ги даде на него. Упрекнал я, че е платила осигуровките, макар държавата нищо да не била направила за него и нищо да не му била дала.

Тогава решил да напусне самоволно болницата и да се прибере с майка си, като я принуди да му даде всичките си спестени пари. В жилището започнал да я упреква, за да я принуди да изтегли парите си и да му ги даде. Тя не искала да го стори и заплашил, че ще я пребие.

Започнал да й нанася удари с ръце и крака по главата и тялото, като искал тя да изтегли и да му даде всичките си спестени пари.

На няколко пъти жената губила съзнание от силна болка, но обвиняемият я изправял на крака и я отвеждал в банята, където я обливал с вода, за да я свести и продължавал с насилието.

В резултат на нанесените удари жената изпитвала силни болки. За да се спаси тя се съгласна да отиде до банката. Тогава обвиняемият я облякъл с яке върху мокрите дрехи и я повел към банковия клон, като я придържал за ръката, за да може да върви изправена. Жената не искала да изтегли и да даде парите на сина си, но се страхувала от него.

Затова в банковия клон изчаквала удобен момента и започнала да дава знаци с очи и уста на охраната, че не е там по собствено желание. В момента, в който застанали на гишето, жената изпитала силна болка от нанесения побой и се свлякла на земята.

По искане на прокуратурата Кирил К. е с взета мярка за неотклонение „Задържане под стража“.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съд.

Източник: Dunavmost.bg

 

Може да харесате и