Росен Ангелов може вече да е напуснал България!

Разследващите жестокото убийство на шестима души в Нови Искър не са много наясно с това къде биха могли да открият издирвания за престъплението Росен Ангелов. Поне така сочат действията до този момент.

Това обясни специалистът по сигурността и бивш главен секретар на МВР проф. Николай Радулов.

Радулов не изключва варианта издирваният вече да е напуснал България.

“Много е възможно, при този объркан подход при търсенето, човекът вече да е преминал през зелена граница по посока Сърбия или Македония”, обяви той.

“Разбираме, че едно преследване на бягащ престъпник зависи от това доколко са наясно със следите, които оставя, оставя ли изобщо следи, и от наличния ресурс. Ресурсът не е толкова голям, колкото хората си представят.

Трябва да ви кажа, че това лице засега, независимо от всичко, което се говори, е само заподозрян, така че може да има и други версии, които не са отработени.

Всички са хвърлени по тази версия и може да се окаже, че това лице, независимо, че очевидно е престъпник, може да е бил някога в къщата, поради което са останали ДНК-следи, но може да не е той извършителят”, добави бившият секретар на МВР.

„Много е възможно, при този объркан подход при търсенето, човекът вече да е преминал през зелена граница по посока Сърбия или Македония. -Възможно ли е, според вас? -От престъплението мина вече една седмица“.

Според Николай Радулов има оперативни методи за предотвратяване на престъпления като това в Нови Искър. За целта обаче трябва МВР да възстанови мрежата си от информатори и секретни сътрудници.

Така оперативните работници ще получават своевременно данни за поведението на подозрителни лица, за хора, които купуват прекалено много оръжие или не се държат адекватно.

“За съжаление този процес ще отнеме много време, може би около 20 години”, допълни Радулов.

 

Още статии в тази категория
Коментари
Зареждане...

Ако статията Ви е харесала или смятате, че е полезна - моля споделете я с приятелите си.

Споделянето е много лесно и става само за секунда. Използвайте бутоните на социалните мрежи по-долу. Благодарим Ви!!!
x