fbpx

СИСТЕМАТА НИ УБИВА : Спрете държавните субсидии на „национално представителни” организации на и за хора с увреждания

1 101

СИСТЕМАТА НИ УБИВА: Искаме одит на дейността на „национално представените НПО на и за хора с увреждания”.

След десетки сигнали, жалби, писма, петиция и протести през последните няколко години, Национално Гражданско Движение “СИСТЕМАТА НИ УБИВА” – родителите и семействата на хора с увреждания, категорично настояват за отмяна на статута и СПИРАНЕТО НА ДЪРЖАВНИ СУБСИДИИ на т.нар. „национално представителни” организации на и за хора с увреждания, поради:

  • Доказана липса на каквато и да е пряка ангажираност от страна на Национално Представените Организации към реалното решаване на проблемите в сферата на хората с увреждания и създаването на работеща среда за прилагането на конвенцията на хората с увреждания.
  • Доказано изразходване на субсидиите за организационна издръжката , за проекти за лични ползи на ръководствата и/или близки потребители на услуги , но не и на общността, която би трябвало да представляват.
  • Доказана липса на капацитет за създаване и отстояване на политики за преодоляване на бедността и обедняването на хората с увреждания и семействата им, за създаване на условия за реална интеграция на хората с увреждания.
  • Доказаното им превръщане в административен придатък и обслужване на административните интереси на МТСП, а не на хората с увреждания.

Настояваме за одит на дейността на „национално представените НПО на и за хора с увреждания”, както и на достоверността на членския им състав, за който е публична тайна, че е фиктивен.

Национално Гражданско Движение “СИСТЕМАТА НИ УБИВА”

Още статии в тази категория
Коментари
Зареждане...