fbpx

Революционният план на Тесла за безплатната енергия, унищожен от банкерите

Имаме много причини да благодарим на Никола Тесла, щом става дума за съвременна технология, но капиталистическата алчност не й попречи, приносът на Тесла към обществото да продължи значително.

Въпреки по-нататъшните му психични проблеми, които вероятно са били причинени от критиците и капиталистите, които опровергаваха утопичните си визии за обществото, Тесла създаде множество изобретения с цел да предаде енергия на света без особени разходи.

Докато Тесла е известен с напредъка си по отношение на променливотоковото захранване, радиопредаването и индукционните двигатели, има нещо, което не е напълно осъществено, според него, и това е безжичният трансфер на енергия. Докато серпентината Тесла е широко призната и на лице в повечето научни музеи, основата на технологията зад нея все още е в ранна детска възраст за разработване за практическо приложение.

Безжичното зареждане през последните няколко години се е превърнало в осъществим технологичен продукт, но мащабът му все още не е достигнал нивото, на което Тесла първоначално го е предвидил. Докато някои компании са използвали концепцията за създаване на безжични зарядни устройства за клетъчни телефони и малки електронни устройства, първоначалното намерение на Тесла било да осигури безжична мрежа достъпна за всеки в света.

ГОЛЯМАТА ВГРАДА

Тесла първоначално създава своя „Tesla Coil“ в Колорадо Спрингс на връх Пайк, за да експериментира и да изпробва идеята си за създаване на световна безжична електрическа мрежа. Там му беше дадена сила от местната комунална служба, плюс финанси за неговата лаборатория. В лабораторията на Peek’s Peak, Тесла можеше да тества теорията си, създавайки електрически дъги, които всъщност са изкуствени мълнии, които могат да се видят от мили разстояние. Тесла доказа, че с това изобретение може безжично да се захранват електрическите крушки.

Това привлича вниманието на Дж. П. Морган, който финансира Tesla tour de force, кулата Wardenclyffe в Ню Йорк, масивен предавател за увеличение, известен още като силен хармоничен генератор. Кулата Wardenclyffe е построена на височина 187 фута и е закотвена на около 300 фута в земята. Когато Маркони победи Тесла при безжично радиопредаване през Атлантическия океан, Тесла промени плана си за кулата „Уорденклиф“, за да предава безплатна енергия на целия свят. Енергията е създадена по традиционни начини и струва пари, за да генерира, но кулата на Тесла е предназначена да направи възможно предаването на мощта безплатно, като създаде канал между Земята и йоносферата, към който да се включи всеки. Освен че се нуждае от повече пари, за да постигне това, Дж. П. Морган беше заплашен от перспективата за безплатна енергия. В края на краищата той беше титан на индустрията си в медта, основен диригент на електричество, както и капиталист, чиято работа се фокусира върху печалбата от другите.

РУСКИ ИЗСЛЕДВАНИЯ

Макар че очевидно не е била активна от времето на съветската епоха, в Русия все още има масивна кула Тесла, която все още е функционална. Не се знае много за съединението – изследователският център за високо напрежение „Маркс“ и „Тесла“, което се намира в средата на гора, на 40 мили извън Москва. Устройството може да генерира достатъчно електричество, за да захранва цялата страна, за период от … милионна секунда. Оперативните разходи на кулата също се смятат за много високи. Докато практичността на съоръжението може да е част от причината, поради която е неефективна, тя все пак е интригуваща. Какво друго би могло да бъде получено от това съоръжение, ако му бъдат предоставени средства за операция отново?

Преди няколко години двама руски учени, които също били братя, започват кампания за купуване на масив с увеличаващ се предавател с модерни материали, с цел да завършат това, което Тесла стартира. Предоставянето на безплатна енергия на света.

Строителните разходи за кулата бяха определени на 800 000 долара, но никога не се стигна до тази сума. Братята твърдят, че са доказали осъществимостта на проекта въз основа на модели, работещи в компютърен софтуер, както и вярата си в доказателството за концепцията на Тесла.

За съжаление целта им за финансиране никога не е била постигната и имаше и друга разлика, свързана с разходите, която беше оставена извън уравнението, финансиране за генерирането на самата енергия. Братята доказват, че площ от 100 квадратни километра, разположена около екватора и изпълнена със слънчеви панели, ще бъде достатъчна, за да отговори на световните енергийни нужди. Цената на изграждането на слънчеви панели за запълване на тази зона обаче се оценява на около 20 трилиона долара.

HAARP

По-малко благосклонният пример за съвременната употреба на науката зад тезата на Тесла за безжичното предаване на енергия е правителствен проект в САЩ, наречен HAARP. Високочестотната Активна изследователска програма в Аляска беше закрита преди няколко години, след като вече не беше полезна за Военновъздушните сили. Докато Тесла осъзнал алтруистичната полезност на йоносферата като предавател за радиовълни и енергия, американските военни я изследваха за вероятно по-зловещи цели. Въпреки цената си от близо 300 милиона долара и изразеното желание на хиляди съюзнически страни, правителствени агенции и университети, да продължат изследванията, съоръжението беше спряно.

И така, какво се беше случило с проучването в HAARP, управлявано от няколко клона на военните в средата на нищото в Аляска? Шансовете изглеждат невъзможни, да се предоставя безжична енергия на целия свят. Конспирациите около програмата варират от смъртоносни лъчи, до EMP ударни вълни за разоръжаване на оръжия и радарни системи, за контрол на времето. Не само се притесняваха американски и канадски граждани, но и Европейският съюз настоя, за повече информация относно HAARP и експериментите му.

Очевидно е, че неизпълнената от Тесла технология на безжичното предаване на енергия не е била напълно заровена и все още може да се осъществи в една или друга форма. Дали правителството ще разбере как да го използва за разрушителни цели или ще го използва за целта, за която е предназначена от Tesla?

Още статии в тази категория
Коментари
Зареждане...

Моля, споделете статията, за да може тя да достигне до повече хора!

Благодарим ви!!!
x