fbpx

Ревност от скрит SMS е причината за убийството в столичния кв. „Банишора“

За убийството на 25-годишната Калина е задържан 23-годишния Васил, с който тя живеела на семейни начала.

По първоначални данни причината за смъртта на момичето е задушаване. Няма информация за упражнено насилие спрямо жертвата преди това.

От събраните до момента доказателства е установено, че убийството е извършено на 15 януари вечерта. Има достатъчно данни, че 23-годишният мъж е извършител на убийството, посочи градският прокурор на София Емилия Русинова. Повдигнато му е обвинение и прокуратурата ще иска постоянен арест.

Обвиняемият и жертвата са се познавали от около три месеца и почти веднага са заживели заедно. От свидетелски показания става ясно, че през последните дни е имало скандали между тях. Най-вероятно младата жена е искала да прекратят отношенията си.

Повод за скандала им станал получен от жертвата SMS, който тя отказала да покаже на убиеца си, уточни шефът на СДВР ст. комисар Георги Хаджиев.

Мъжът се е свързал с баща си и негови приятели по телефона чрез есемеси, от които е станало ясно, че жертвата е убита и е в апартамента, а той иска да се самоубие. Написал е, че си е прерязал вените.

Жертвата е намерена на дивана в хола. Открити са празни бутилки от алкохол. Обвиняемият е бил в съседната стая на леглото.

„При влизането на служителите в апартамента, вратата била заключена, наложило се да бъде срязана, жертвата е намерена гола в хола, дрехите й са били разхвърляни, намерени са празни бутилки алкохол и безалкохолни. Извършителят е намерен в съседната стая гол до кръста, лежащ в леглото“, уточни градският прокурор на София.

Има данни, че той е опитал да се самоубие и през 2015 г. Предполага се, че отново повод за това е била раздяла между него и предишна приятелка. Тогава се е срещал с психолози, като това се е случило извън България и затова по делото няма медицински документи, които да установят състоянието му.

Тогава не са му били предписани лекарства. По данни на прокуратурата през последните дни той е приемал болкоуспокояващи. Пил е и алкохол и твърди, че не си спомня как е убил момичето. Предполага се, че решението му е взето спонтанно.

След престъплението е направил два опита да се простреля с въздушен пистолет, не е успял и нараняванията му са повърхностни. Още вчера е откаран във Второ районно управление.

По делото са назначени експертизи, предстои да се установи дали е употребил наркотични вещества.

Още статии в тази категория
Коментари
Зареждане...

Моля, споделете статията, за да може тя да достигне до повече хора!

Благодарим ви!!!
x