fbpx

Ремонтът на Аспарухов мост ще стартира през септември

Ремонтът на Аспарухов мост ще стартира през септември, а не през април, както обяви при визитата си във Варна регионалният министър Николай Нанков.

“Ремонтът е абсолютно наложителен, това е и желанието на голяма част от нашите съграждани. Съоръжението не е общинско, поддържа се от АПИ и има готовност за незабавно започване на ремонта на шесто мостово съоръжение, това е едно от най-старите съоръжения, които са в най-лошо техническо състояние. Има готовност и за продължаване цялостно ремонта по останалата част на моста”, каза кметът.

“В условията на един затруднен трафик обаче в момента се счете, че не е най-целесъобразно това да започне сега, тъй като направихме анализ на място че изграждането на бул. “Левски” ще преразпредели във висока степен потоците от автомобили. Ще преразпредели и трафика в града и в този смисъл стартира сега само аварийно закърпване на дупките по моста, за да може през летния сезон съоръжението да е в относително добро състояние”, добави той.

“Същинските ремонтни дейности ще започнат на есен, за да не създаваме напрежение излишно в трафика. Още повече, че в район Аспарухово извършваме мащабна рехабилитация в основните пътни артерии като булевардите “Първи май“ и “Мара Тасева”.

Разширението е факт, готови сме със стартиране на ремонт на бул. “Народни будители”, с което инфраструктурата в квартала ще добие един изключително добър вид. Също така обаче преценихме, че ремонтът на бул. “Народни будители” също е по-целесъобразно да започне през септември, за да минимизираме проблемите с трафика”, каза Иван Портних.

Още статии в тази категория