Речено сторено: Нинова дава на съд Борисов

Както се закани преди дни червената шефка Корнелия Нинова ще съди премиера Бойко Борисов и негови депутати.

Причината – обвързали името й с хидровъзела Цанков камък, за който народни представители от ГЕРБ подадоха сигнал в държавното обвинение.

“Главният прокурор ме уведоми, че нямам общо с проекта “Цанков камък” и всички, позволили си да свържат името ми с проекта и с корупция, отиват на съд”, зарече се днес Нинова.

Тя заподозря, че обвиненията за връзка между БСП и “Цанков камък” са с цел да се омаловажат усилията на партията за справяне с “паралелната държава”.

“Да ни се отнеме правото да претендираме, че автентично и истински искаме да се справим с нея”, каза Нинова.

Тя припомни, че е изпратила писмо до главния прокурор, в което пита във връзка с всички направени досега предварителни проверки за “Цанков камък”, досъдебни производства, експертизи на документи, разпити на свидетели, по какъвто и да е повод, по какъвто и да е начин, някъде дали излиза нейното име.

“Получих отговор от главния прокурор, за което му благодаря”, каза Нинова.

По думите ѝ в него той обяснява, че тя няма нищо общо с тази работа.

“Затова пристъпвам към второто действия, сега всички, които си позволиха да свържат моето име с корупция и “Цанкъв камък” отиват на съд”, каза Нинова и подчерта, че това се отнася за всички – от министър-председател до подгряващите го говорители.

Може да харесате и