fbpx

Разкриха самоличността на Джак Изкормвача

1 515

Това се случва благодарение на ДНК-анализ на шал, носен от една от жертвите му.

23-годишен полски бръснар е известният Джак Изкормвача. Това потвърдиха ДНК-тестове от оцапан с кръв шал

Аарон Космински е името на известния сериен убиец, който през 1888 г. „ловува” по улиците на викторианския Лондон, твърдят учените, цитирани от Daily Mail. Той е известен с това, че прерязва гърлата на жертвите си и взима органите им като трофеи. Новите доказателства установяват, че две различни групи следи от ДНК върху шал съвпадат с тези на Космински и една от жертвите му – Катрин Едоуз. Джак Изкормвача е живял с двамата си братя и сестра си на „Грийнфилд стрийт“, само на 200 метра от мястото, където е била убита третата му жертва – Елизабет Страйд.

ДНК-изследванията потвърждават учени от университета на Ливърпул „Джон Мурс“, които споделят своите открития в списанието „Journal of Forensic Sciences“. „Описваме за първи път систематичен анализ на молекулярно ниво на единствените оцелели физически доказателства, свързани с убийствата. Намирането на двата съответстващи профила от едно и също доказателство увеличава статистическата вероятност за цялостната му идентификация и подсилва твърдението, че шалът е автентичен“, пишат учените.

48-годишният бизнесмен Ръсел Едуардс, който купил шала на търг през 2007 г., се свързал с учените преди няколко години. Шалът е намерен е до тялото на Едоуз, оцветен с кръвта й. Жената е убита от Космински в нощта на 30 септември 1888 г. в Митър Скуеър, Уайтчапел.

Още статии в тази категория
Коментари
Зареждане...