fbpx

Разбиха канал за трафик на мигранти в Черна гора

121

Черногорската полиция разби нелегален канал за трафик на мигранти.

Задържани са 17 лица в Подгорица и Никшич, сред тях има двама служители на реда, предаде БГНЕС.

Те са организирали транспортирането на мигранти в групи от пет до десет души от Албания през Черна гора и Босна и Херцеговина за членката на ЕС Хърватия.

Вътрешното министерство на страната съобщи, че групата е започнала да действа през миналата година. Междувременно БТА съобщи, че 10 мигранти, сред които пет деца и една бременна жена, са били открити тази сутрин близо до граничен пункт „Жупци” между Черна гора и Босна и Херцеговина,

Те са открити случайно от служители на Гражданска защита в град Требине при поставяне на табели за опасност от минни полета в пограничния район. “Намерихме ги в много тежко състояние. Пет дни са били без храна и вода, а най-страшната гледка бяха изтощените деца и бременната, която едва успяхме да отнесем до граничния пункт”, казва един от служителите, които са открили групата. Мигрантите казали, че били прехвърлени на територията на босненската Република Сръбска от хърватската полиция.

Групата се състояла от кюрди от Ирак и Иран. Един от мигрантите казал, че били тръгнали за Италия, но хърватската полиция не ги пуснала. И десетимата са предадени на граничната полиция, а Червеният кръст им осигурил лекар и храна.

Още статии в тази категория
Коментари
Зареждане...