Протест – "Против геноцида на Борисов и всички управляващи мафии"

328

Протестът се организира на първо място чрез Facebook, като там събитието е озаглавено по доста впечатляващ начин: "Против геноцида на Борисов и всички управляващи мафии".

На зададен въпрос към организаторите, начело с г-н Русанов, колко души ще дойдат, нямаше конкретен отговор. За сметка на това имаше уточнения – щели да дойдат самоорганизирани хора от Франция, Белгия, Великобритания.

По-слабо щяло да е присъствието от САЩ, но иначе щяло да има българи от "всички европейски и някои неевропейски държави". Русанов обаче не можел да каже от кои неевропейски държави ще има протестиращи.

За сметка на това заяви, че щели да дойдат "група роми" – с два автобуса от Сандански, те също се "самоорганизирали". А във Facebook 34 000 души били харесали страницата на събитието.

Друг от организаторите – Росен Миленов, изрично подчерта, че е подал заявление в Столична община (СО), но все още нямал отговор, очаквал такъв по-късно днес.

От СО също питали колко души се очакват – Миленов обаче им казал, че не може да даде окончателна бройка, на него лично му се обадили "20 човека".

Протестът обаче е предвидено да продължи 3 дни, като в понеделник, 17 септември, щяло да има шествие от Министерския съвет до Народното събрание – от 17:30 часа.

На изричен въпрос какво ще правят организаторите, ако организираният от тях протест не произведе ефект, Росен Миленов отговори, че протестът щял да бъде повторен след три месеца.

Не се мина и без призиви в духа на протест – третият организатор, Светослав Козлуджов, който е един от администраторите на Facebook страницата "Против геноцида на Борисов и всички управляващи мафии", беше най-активен в това отношение.

Според него хората трябвало да дойдат, "ако се чувстват българи и ако имат българска кръв". Заедно с Русанов, Козлуджов се оплака, че медиите в България нямали интерес към протеста и че за определени статии, писани в български медии, пишещите ги трябвало да влязат в затвора.

Моментално обаче Козлуджов уточни, че не искал да обижда присъстващите колеги. А Русанов добави, че "Вие нямате мнение" – заради властващата олигархия.

Припомняме, че Емил Русанов е човекът, стоящ зад сайта "Будилник". Той е известен с опитите си да прави протести в чужбина, например пред посолството ни в Лондон, но инициативите му не са особено посетени.

Към него има обвинения, че опитва да гради политическа кариера на гърба на обикновени хора.

Може да харесате и