Променят закона заради трагедията в Хитрино?

Депутатите са готови да се включат в търсенето на причините за инцидента в Хитрино. Допускат да се направят дори законодателни промени, за да се отстранят грешките и да не се допускат нови трагедии.

Това стана ясно от изказванията на народните представители проф. Борислав Великов (РБ) и Георги Свиленски (БСП).

“Да осигурим до край да се разнищи проблема, да проверим как са се спазвали нормативните изисквания. И ако можем да помогнем, още в 43-тото Народно събрание да направим законодателни инициативи”, коментира Великов пред БНТ.

Той смята, че правителството се е справило добре с овладяването на ситуацията. Похвали и работата на БЧК. Изказа надежда, че пострадалите бързо ще се завърнат у дома. Георги Свиленски призна, че има критики, но в днешния ден на траур ще ги спести.

“Всеки от нас има частица вина за това, което се случи и това, което не е направено. Вероятно всеки си мисли, че е дал всички от себе си, но тези хора го чувстват по различен начин. Тука има много натрупани причини”, заяви депутатът от БСП.

Свиленски и Великов бяха категорични, че не е редно влак с опасни товари да минава през населено място. Те коментираха, че преди време това е било забранено, но наредбата е била променена. Добавиха също, че в 21 век е голям пропуск, че няма повече технологични възможност в БДЖ.

Може да харесате и