Прогноза за времето през септември

Очаква се рязко понижение на температурите с 9-11 градуса

Септември започва с приятни температури, които няма да напомнят, че идва есента, съобщават синоптици.

Около 2-3 септември ни чакат 30-градусови топли дни. В периода 9-10 септември са възможни превалявания от дъжд, които ще понижат градусите с 2-3 надолу.

Топлото време ще продължи и през второто десетдневие. Температурите отново ще се покачат до 31-32 градуса. Около 21-22 септември есента ще напомни за себе си. Очаква се рязко понижение на температурите с 9-11 градуса и те ще се движат между 19-22 градуса. Сутрешните температури ще падат до 8-10 градуса. Ще се появят и първите мъгли в котловинните полета на Западна България.

За целия месец дългосрочната прогноза е за около 17-18 слънчеви дни, а облачните ще са около 5-6. Средните температури за месеца се очаква да бъдат около 23-27 градуса. Минималните температури ще са около 22-25 градуса, а максималните – от 30 до 32.

През септември времето ще е добро за морските почивки. Край морето времето ще остане доста топло, а температурите ще се задържат около 28-30 градуса като по южното Черноморие — Бургас, Китен, Приморско се очаква да бъдат около 25-28 градуса, докато във Варна, Балчик и Шабла термометрите ще показват около 24-25 градуса.

Температурата на морската вода ще е около 25-27 градуса през първата половина на месеца и около 23-25 градуса през втората половина на септември. Прогнозата за времето е идеална и за любителите на сладководните басейни, особено за тези, които са на по-ниска надморска височина.

Септември ще бъде благоприятен и за екскурзии в планините. Прогнозата за времето е идеална за дълги излети и походи по прекрасните ни планини.

Но времето в планините се променя доста бързо. От слънчево, за няколко часа може да завали пороен дъжд. Възможни са и силни ветрове по източните и южните склонове на планините.

Може да харесате и