Превръщат алеите в Морската градина в 3D галерия

В периода между 27 и 31 юли във Варна ще се проведе Международен 3D арт фестивал. Той е организиран от Сдружение за изкуство “Арт Юнивърс” със съдействието и подкрепата на Община Варна.

“Една от основните ни идеи е даорганизираме и съберем на едно място творци от страната и чужбина и да им предоставим място за творческа изява в гр. Варна, което същевременно ще допринесе за естетическия облик на града по атрактивен за гражданите и туриститеначин”, споделят организаторите.

Местата на изпълнение на рисуването върху асфалт ще бъдат в Морската градина, място, което се посещава през лятото от много туристи. Екипите ще работят едновременно на 5 различни места.

Участниците ще бъдат художници от България и Сърбия – общо 8 човека, които имат вече значителен опит в този вид изкуство, като са взели участие при провеждане на 3 D street art фестивали в България – Благоевград и чужбина- Зайчар, Сърбия и неколкократно в Италия.

Рисуването на 3 D рисунки само по себе си е атракция, както за гражданите, така и за туристите на града, като оставя в тях незабравими спомени.

Проектите за рисуване са с тематика, съобразена със съвременните модерни течения, включително морска тематика и градски забележителности от Варна.

Трайността на боите е дълготрайна и рисунките ще останат най-малко шест месеца, което ще допринесе за естетизацията и за популяризацията на града, тъйка тотуристите и гражданите правят много снимки с рисунките, които публикуват в социалните мрежи, допълват организаторите.

Може да харесате и