Прекомерното изпотяване вече се лекува

Потенето е напълно естествена реакция на тялото, чрез която то се терморегулира.

Има случаи обаче, когато то ни пречи да се представим в най-добрата си светлина. А ако отделянето на пот е извън границите на нормалното, може не само да ни злепостави, но и да повлияе на качеството ни на живот, довеждайки до ниско самочувствие и желание за социална изолация.

Състоянието на свръхпотене се нарича хиперхидроза и най-често засяга областта на подмишниците, дланите и стъпалата. По последни данни то се среща при 5% от населението на Земята и при над 350 000 българи.

Добрата новина е, че вече съществува дефинитивно лечение на този проблем и то се предлага у нас в първия център за лечение на хиперхидроза у нас – Clínica Liberty България.

В него се прилага иновативната технология miraDry, която е единствената неинвазивна терапия на аксиларна хиперхидроза (прекомерно изпотяване в областта на подмишниците), одобрена от Агенцията за контрол на храните и лекарствата (FDA) на САЩ и използвана в редица европейски страни. MiraDry използва електромагнитни вълни, които разтварят потните жлези, без да се нараняват останалите тъкани.

Международната асоциация по въпросите на хиперхидрозата признава и препоръчва miraDry като лечение, трайно решаващо проблема с прекомерното изпотяване на подмишниците. Терапията miraDry редуцира потните жлези на аксилите, но не оказва влияние на мускулните и мастните тъкани, нито на епидермиса.

Едно от най-ценните й преимущества е, че не предизвиква компенсаторно потене и освен това не дава отражение върху способността на тялото да се охлажда и не води до негативни последствия за организма..

Самата терапия се състои от две съвсем кратки сесии и помага за редуциране на обилното изпотяване до 80-90%. Резултатите от интервенцията са налице още след първата процедура, а втора се извършва след консултация с лекар и ако той прецени, че е необходима.

Първата сесия струва 3 200 лева, а ако се приложи и втора, общата сума ще е 5 200 лева. Д-р Юлиян Йорданов – хирург в Първа градска болница и главен лекар в Clínica Liberty България. В Clínica Liberty не се ограничават в лечението на прекомерно изпотяване само в областта на подмишниците.

За първи път у нас се въвежда и технологията palmaDry, която се използва за лечение на свръхизпотяване в областта на дланите и стъпалата. Процедурата е на принципа на йонофореза и е пригодена за провеждане и в домашни условия. “Нито един от досегашните методи за лечение на хиперхидроза (антиперспиранти, хомеопатия, инжектиране на ботокс) не е довел до траен ефект. Ние в Clínica Liberty България предлагаме трайно решение на проблема хиперхидроза с най-съвременните методи за лечение в зоните на подмишниците, дланите и стъпалата”, коментира д-р Юлиан Йорданов, хирург в Първа градска болница и главен лекар в Clínica Liberty България.

“В сътрудничество с нашите партньори от България поставихме началото на първия център за лечение на хиперхидроза с иновативните технологии miraDry и palmaDry – Clínica Liberty България”, обясни Орен Ган, генерален мениджър и съосновател на Clínica Liberty Испания.

“Нашата философия се основава на предлагането на решения, които да подобрят живота на пациентите ни, защото ние разбираме дискомфорта, който те изпитват всеки ден. Като правило хората, които страдат от този проблем изпитват трудности не само в социалните контакти, но и в начина на живот.

Тази ситуация се влошава, защото има тенденция към изолация, за да се скрие проблема”, допълни д-р Тсахи Видер, световно признат специалист по хиперхидроза, собственик на OR Clinic – Национален център по хиперхидроза в Израел, съосновател и партньор на Clínica Liberty Испания.

Специален гост на откриването бе и г-жа Елджи Юсен, регионален трейнър ЕС & Близкия Изток в Miramar Labs, Inc. На официалното събитие присъстваха и две от пациентките, преминали през терапията в Clínica Liberty България – Калина Иванова и Лора Гурмева, които споделиха, че прекомерното изпотяване значително е понижавало самочувствието им, като пряко е рефлектирало както върху работата, така и върйу личния им живот.

Непосредствено след провеждане още на първата сесия, проблемът с прекомерното изпотяване и неприятната миризма на подмишниците е останал в миналото.

А какво сподели Калина Иванова – първият пациент, преминал през терапия с апаратура miraDry в Clínica Liberty България, и д-р Юлиян Йорданов – хирург в Първа градска болница и главен лекар в Clínica Liberty България, може да видите в специално видео.

Всеки, който желае да посети Clínica Liberty, може да запише своя час за безплатна консултация на тел. 070010666, както и да ги открие на адрес гр. София, Студентски град, ул. “Проф.Кирил Попов” 46, етаж 1 , clinicaliberty.bg.а случаи обаче, когато то ни пречи да се представим в най-добрата си светлина.

А ако отделянето на пот е извън границите на нормалното, може не само да ни злепостави, но и да повлияе на качеството ни на живот, довеждайки до ниско самочувствие и желание за социална изолация.Състоянието на свръхпотене се нарича хиперхидроза и най-често засяга областта на подмишниците, дланите и стъпалата.

По последни данни то се среща при 5% от населението на Земята и при над 350 000 българи.Добрата новина е, че вече съществува дефинитивно лечение на този проблем и то се предлага у нас в първия център за лечение на хиперхидроза у нас – Clínica Liberty България.

Източник: novini.bg

Може да харесате и