fbpx

Политолог разкри защо се крият имената на бъдещите министри

Нелепо е условието между ГЕРБ и Обединени патриоти – нито един от коалиционните партньори да няма правото да предизвиква предсрочни избори. Това коментира д-р Калоян Методиев, политолог и преподавател в Югозападен университет „Неофит Рилски“.

Според него дори може да се каже, че подобно условие е смешно. „Коалицията, народното събрание, политиката не са „оловен ковчег“, който да запечаташ за четири годни.

Мисля, че е ясно, че външни и вътрешни фактори влияят и променят политическите условия. След няколко месеца може да е съвършено различно“, каза д-р Методиев пред „Фокус“.

Според него към момента трудно може да се прогнозира дали бъдещата управляваща коалиция ще е стабилна.

„ГЕРБ има отработен модел за подобни ситуации. Ако Патриотите се озоват в ролята на Реформаторите, каквито индикации вече има, последното нещо, което ще искат, е да ходят на избори. В този смисъл Борисов ще решава този въпрос в подходящ за себе си момент“, заяви политологът.

По думите на д-р Методиев това, че на този етап никъде в преговорите между ГЕРБ и патриотите не се говори за имената на бъдещите министри, не е случайно.

„Чета за някакви формули. Явно ще се търси съотношение, което да отговаря на парламентарното им представителство. Нещо като 3 към 1. Това би трябвало да е логиката.

Имената се пазят до последния момент, защото ще предизвикат определена емоция, която може да бъде както положителна, така и отрицателна. Имената винаги крият в себе си риск“, коментира д-р Методиев.

Още статии в тази категория
Коментари
Зареждане...

Моля, споделете статията, за да може тя да достигне до повече хора!

Благодарим ви!!!
x