fbpx

Полицай, убил родителите си, депозирал 981 собственоръчно написана жалба

0

981 страници собственоръчно написана жалба е депозирал бившият полицай Венцислав Караджов в Пловдивския апелативен съд.

Той обжалва най-тежкото наказание – доживотен затвор без право на замяна при специален режим, което получи през септември м.г. за убийството на родителите си, пише dir.bg.

Полицай, убил родителите си, депозирал  981 собственоръчно написана жалба

Телата на Божурка Караджова (69 г.) и Цветан Караджов (74 г.) бяха открити на 17 май 2016 г. от съседка в двора на къщата на семейството в пловдивския кв. „Христо Смирненски“. Двамата бяха застреляни. За двойното убийство бе задържан синът им – Венцислав Караджов – тогава полицай от Икономическа полиция в Пловдив.

През септември м.г. Пловдивският окръжен съд го осъди на доживотен затвор без право на замяна при специален режим- най-тежкото предвидено от закона наказание за извършеното престъпление.

„На делото искаше да каже много неща, но не му беше позволено. Затова го посъветвах да ги напише. В затвора няма компютър“, обясни адвокатката му Зоя Тошкова, цитирана от „24 часа“. От своя страна защитничката е изложила мотивите си на 60 страници. Според нея присъдата на окръжните магистрати се гради само на предположения. Липсвали преки доказателства, че Караджов е извършител. Не са открити барутни частици по ръцете му, както и негови отпечатъци по вратата на къщата, където са живеели майка му Божура и баща му Цветан.

Разследващите са категорични, Венцислав Караджов е екзекутирал родителите си заради къщата. Той държал да му я припишат приживе, а Божура и Цветан пък настоявали да ги наследи след смъртта им.

Бившият полицай твърди, че е невинен. По време на процеса непрекъснато си е водел записки, а при произнасянето на доживотната му присъда на 28 септември 2018 г. дори се усмихвал.

Делото му в апелативния съд е насрочено за 26 март. Тогава ще бъдат преразпитани трима съдебни медици, които са участвали в аутопсията на двете жертви.

Още статии в тази категория