fbpx

Полицай, убил родителите си, депозирал 981 собственоръчно написана жалба

3 026

981 страници собственоръчно написана жалба е депозирал бившият полицай Венцислав Караджов в Пловдивския апелативен съд.

Той обжалва най-тежкото наказание – доживотен затвор без право на замяна при специален режим, което получи през септември м.г. за убийството на родителите си, пише dir.bg.

Телата на Божурка Караджова (69 г.) и Цветан Караджов (74 г.) бяха открити на 17 май 2016 г. от съседка в двора на къщата на семейството в пловдивския кв. „Христо Смирненски“. Двамата бяха застреляни. За двойното убийство бе задържан синът им – Венцислав Караджов – тогава полицай от Икономическа полиция в Пловдив.

През септември м.г. Пловдивският окръжен съд го осъди на доживотен затвор без право на замяна при специален режим- най-тежкото предвидено от закона наказание за извършеното престъпление.

„На делото искаше да каже много неща, но не му беше позволено. Затова го посъветвах да ги напише. В затвора няма компютър“, обясни адвокатката му Зоя Тошкова, цитирана от „24 часа“. От своя страна защитничката е изложила мотивите си на 60 страници. Според нея присъдата на окръжните магистрати се гради само на предположения. Липсвали преки доказателства, че Караджов е извършител. Не са открити барутни частици по ръцете му, както и негови отпечатъци по вратата на къщата, където са живеели майка му Божура и баща му Цветан.

Разследващите са категорични, Венцислав Караджов е екзекутирал родителите си заради къщата. Той държал да му я припишат приживе, а Божура и Цветан пък настоявали да ги наследи след смъртта им.

Бившият полицай твърди, че е невинен. По време на процеса непрекъснато си е водел записки, а при произнасянето на доживотната му присъда на 28 септември 2018 г. дори се усмихвал.

Делото му в апелативния съд е насрочено за 26 март. Тогава ще бъдат преразпитани трима съдебни медици, които са участвали в аутопсията на двете жертви.

Още статии в тази категория
Коментари
Зареждане...

Моля, споделете статията, за да може тя да достигне до повече хора!

Благодарим ви!!!
Затвори