Покъртително: Неизлечимо болно момченце издъхна в обятията на Дядо Коледа

5-годишно момченце, страдащо от смъртоносно заболяване, издъхна в обятията на Дядо Коледа. Трагедията се разиграла в американския град Ноксвил, щата Тенеси през ноември.

Ерик Шмит-Матцен, който всяка година влиза в образа на добрия белобрад старец, разказа пред NBC, че момченцето се страхувало, че тази година няма да може да види Дядо Коледа. За да зарадва умиращото хлапе, Шмит-Матцен го посетил в дома му.

„Отидох, за да се убедя, че той ще има Коледа”, каза през сълзи Шмит-Матцен.

За молбата на умиращото дете научил по телефона. Медицинска сестра му се обадила и му съобщила, че момчето много иска да види Дядо Коледа и повече се страхува да не пропусне празника, отколкото да умре.

Шмит-Матцен пристигнал в болницата и страхувайки се, че ще се разплаче, помолил семейството на малкия пациент да ги остави насаме в стаята.

„Чух, че се страхуваш, че няма да имаш Коледа”, обърнал се старецът към малкото момче. В отговор детето казало, че съвсем скоро ще умре. Шмит-Матцен му обещал, че няма да пропусне празника и му дал подарък, подготвен от майка му. Виждайки опакования пакет, на лицето на момчето грейнала усмивка.

Шмит-Матцен прегърнал детето и малко по-късно то починало. По думите на мъжа, след разтърсващата случка той бил толкова отчаян, че искал завинаги да се откаже от образа на добрия старец. Въпреки това намерил сили за още едно шоу, а там детските усмивки му показали колко важна е неговата роля.

Може да харесате и