fbpx

Появиха се смразяващи снимки на пребития британец след дербито Левски – ЦСКА

1 464

Българският хелзинкски комитет (БХК) обяви, че поема защитата на чернокожия британски гражданин Леон Кофи, който беше пребит след мача между “Левски” и “ЦСКА-София”.

Дербито се игра в края на септември. По данни на полицията той е бил нападнат от футболни хулигани близо до сградата на Министерството на вътрешните работи.

Леон Кофи е търговски представител в български офис на международна компания. “Вечерта на 29 септември той се прибирал към дома си заедно с двама свои колеги. На ъгъла на улиците “6-ти септември” и “Ген. Паренсов” те засичат група фенове с отличителни символи на футболния “Левски”, съобщават от БХК.
Щом тримата биват забелязани, към Кофи се насочва група от приблизително 50 души. Първият от достигналите до него нападатели е бил с маска. Той поваля жертвата на земята, след което групата започва да нанася многократни удари върху всички части на тялото му.

Докато го ритали на земята, нападателите имитирали маймунски звуци, явно отправяйки расисткото послание, че считат жертвата си за маймуна, поради тъмния цвят на кожата му. Свидетели на нападението, освен придружителите на жертвата, са и полицаи, които са били в непосредствена близост по време на побоя.

Кофи изпада в безсъзнание. След като се съвзема, пострадалият е откаран в две поредни болници, където и на него, и на колегите му е заявено, че той е добре и му е отказан прием. Приет е едва в третата болница – УМБАЛСМ “Н. И. Пирогов”.

След претърпяна операция и над двуседмичен престой в неврохирургията на болницата Кофи се възстановява от преживяното.

По случая е образувано досъдебно производство. Към настоящия момент записите от камерите на сградата на МВР все още не са набавени.

Снимки:

Още статии в тази категория
Коментари
Зареждане...