Пловдивското “В и К” погна длъжниците, дава ги на ЧСИ

Пловдивското “В и К” предприе крути в опит да събере задълженията към дружеството. Борчовете над 100 лева отиват при частните съдебни изпълнители за принудително събиране на сумите. Табели с такъв текст има във всеки център за обслужване на клиенти на дружеството, откъдето уточняват, че се стремят да интегрират индивидуален подход към всеки абонат с цел постигане на резултат, от който и двете страни да бъдат удовлетворени.

“Процесът преди предприемане на такива действия е предхождан от метода на превенцията, която обхваща изпращане на покани за сключване на споразумения за разсрочено плащане, писма и уведомления, като чрез посочения начин целим възможността за доброволно погасяване на натрупания дълг”, казва управителят на “В и К” Спартак Николов, цитиран от “Монитор”.

Той уточнява, че завеждането на изпълнителни дела е обвързано с активността на потребителите и желанието им за погасяване на задължението, без да се предприема крайната мярка на изпълнително производство

Според справка за натрупаните борчове общо изпълнителните дела за цялата 2016г. са 1471. Сумата на задълженията през миналата година е за 1 725 137 лева. Сухата статистика сочи, че от началото на януари до 30 юни тази година изпълнителните дела срещу частни абонати са 1015 броя, а сумата на задълженията им е за 1 141 581 лева.

Възникналите и неплатени задължения за неосъдени частни абонати в периода от 1.01.2016 г. до 31.08.2017 г. са в размер на 6 110 000 лева, съобщиха от дружеството. Фирмите топ длъжници имат да плащат суми от 16 000 до 80 000 лева, като за всички дългове има образувани изпълнителни дела.

По публикацията работи: Александър Попов

Източник: dnes.bg

Може да харесате и