fbpx

Питбул нападна 85-годишна жена

380

Питбул нападна и нахапа в старата столица 85-годишната Мария Павлова, създател и диригент на женския хор „Търновград“.

Жената е в много тежко състояние и медиците от отделението по ортопедия в МОБА/1 „Д-р Стефан Черкезов“ се борят да спасят ръката й.

Д-р Трифон Трифонов и колегата му д-р Калоян Йорданов оперирали по спешност пострадалата в петък, а по думите на специалиста на жената предстоят още много манипулации, дълъг лечебен процес и продължително възстановяване, пише borba.bg.

Неприятният инцидент се случил в последния работен ден на миналата седмица в двора на дома на Мария Павлова, намиращ се на улица „Христо Караминков“. Жертвата на злото куче деляла къщата си с други собственици, които били отдали първия етаж на наематели. Те отглеждали питбул, живеещ в обособено заграждение. В следобедните часове четириногото нападнало жената, а неволни инциденти на това станали работещите в хотел „Премиер“, който има изглед към дома на потърпевшата.

Очевидци на случилото се разказаха пред „Борба“, че видели жената да удря животното с пръчка и да крещи „Откъсна ми ръката“.

В същото време на терасите на съседните къщи излезли още хора, които също започнали да викат. Мария успяла сама да се отскубне от питбула, да го прибере в заграждението и да затвори вратата. Навсякъде имало кръв и дори отдалеч си личали сериозните поражения по лявата ръка на 85-годишната жена. Служителите на хотела се обадили на телефон 112 и на място дошли екипи на полицията и спешна помощ. Линейката транспортирала ранената в областната болница, където медиците констатирали счупване и луксация на лакътната става, както и множество разкъсвания.

Мария Павлова е известно име в старата столица. Преди 60 години тя основава женския хор „Търновград“, който е представял града в редица международни фестивали и прояви. Заради отдадената си работа става носител на най-високото отличие на дейците на културата в България – орден „Св. св. Кирил и Методий“.

Още статии в тази категория
Коментари
Зареждане...