Пет месеца се боря с “Виваком”

Старият ми договор е изтекъл, но всеки месец плащам по-високите такси по него, защото отказват да активират новия ми контракт от май

Във всяка друга държава с работещи регулатори този случай щеше да доведе до сериозни санкции за мобилния оператор, сигнализира бургазлията Тодор Нейчев, цитиран от Флагман.бг

Вижте неговата драма, която със сигурност не е единствена:

Младият мъж пет месеца се бори с бюрократичната машина на „Виваком” да му активира новите договори за мобилни услуги, които отдавна е подписал.

Тънкият момент е, че при старите е плащал по близо 30-ина лева такса на месец, а настоящите, парафирани през май т.г., са при доста по-ниски стойности – 14-15 лева на месец.

Тодор Нейчев е потърсил медията, за да даде гласност на случая, след като в началото на септември от „Виваком” за пореден път го “уверили”, че новите му тарифни планове ще влязат в сила до дни.

„Подписах първия от договорите си на 3 май 2017 година при акаунт мениджърите на „Виваком” в Новата поща. Корпоративен клиент съм и като такъв обслужването ми се извършва единствено на това място. Избрах си тарифен план, подписах договора, но останах леко изненадан, че не бе активиран през юни. Преди това подписах и другия договор, като очаквах да започна да плащам по-ниските такси. Нищо подобно не се случи. От май ме мотаят. Постоянно ме лъжат.

Обаждам се на оператора на „Виваком”, но оттам ми твърдят, че корпоративните клиенти не могат да се обслужат по телефона и ме пращат при акаунт мениджърите. Срещнах се с регионалния директор за Бургас. Той се опита да замаже гафа и ми обясни, че според него, това което съм подписал не било точно договор, а „запитване за тарифен план”, което е абсурдно, защото има всички реквизити да е договор”, разказа Тодор Нейчев.

Парадоксът тук е, че акаунт мениджърът продължавал да твърди, че това е договор, а шефът му – че е запитване. В крайна сметка вече пет месеца Тодор Нейчев плаща два пъти по-скъпи тарифни планове за два телефона на семейството си, без да може да активира евтината услуга.

В същото време се страхува да се премести на друг мобилен оператор, защото „Виваком” може да включат договора му в действие и да го съдят за неустойка.

Тодор все още умува дали да съди мобилния оператор. Съветва се с юристи за следващите си стъпки.

Източник: flagman.bg

Може да харесате и