fbpx

Пътници от два полета са съобщили за болестни симптоми

„Дванайсет пътници от двата полета са съобщили за болно гърло и кашлица, при никого не е установена треска. Никой от пътниците не е тежко болен и те ще бъдат пуснати и информирани за резултатите от изследванията до 24 часа“, каза представител на здравните власти.

Пътници и екипажите на два полета, пристигнали от Европа в американския град Филаделфия, бяха прегледани от медицински екипи, след като 12 души на борда на самолетите са получили болестни симптоми, наподобяващи грип.

Всички 250 души от двата полета на авиокомпания „Американ еърлайнс“, пътували от Мюнхен и Париж, са били задържани за медицински преглед като предпазна мярка, а за случая са уведомени американските здравни власти, заяви говорителка на международното летище във Филаделфия.

В сряда най-малко 19 души от полет на авиокомпания „Емирейтс“ от Дубай бяха потвърдени като болни след кацането на самолета в Ню Йорк. Десет от тях са били приети на лечение в местна болница.

По думите на кмета на Ню Йорк останалите пътници от двата полета, пристигнали вчера във Филаделфия, са били пуснати да си вървят. Говорителка на „Американ еърлайнс“ каза, че никой, пътувал в който и да е от двата самолета, не е бил поставен под карантина.

Пресслужбата на кмета на Ню Йорк Бил де Блазио каза вчера, че резултатите от изследванията са потвърдили, че става дума за грип.

Още статии в тази категория
Коментари
Зареждане...

Моля, споделете статията, за да може тя да достигне до повече хора!

Благодарим ви!!!
x