fbpx

Първи СНИМКИ на новата LADA 4х4 Vision

472

Кросоувърът LADA 4x4 от новото поколение, над което работи АВТОВАЗ, може да предизвика интереса на чуждестранните автолюбители. Компанията изучава възможното търсене на джипката в Западна Европа, заяви президентът на АВТОВАЗ Ив Каркатзанис.

Както отбелязва британското Autocar, като цяло LADA няма планове за мащабно "връщане в Европа". Причината са все по-строгите екологични изисквания в страните от ЕС, както и нежелателната конкуренция с марката Dacia, която е партньор на Renault в макрорегиона.

Първи СНИМКИ на новата LADA 4х4 Vision

Но, както съобщи Каркатзанис, руската компания може "да обсъди има ли интерес към конкретни модели", например към наследника на LADA 4x4, който се очаква в 2022 г.

Всъщност АВТОВАЗ присъства на западноевропейския пазар и според пресслужбата на компанията автомобили LADA се продават в Германии и Австрии, пише БЛИЦ.

Първи СНИМКИ на новата LADA 4х4 Vision

На Московския международен автосалона – 2018 АВТОВАЗ представи концептуалния кросоувър LADA 4х4 Vision, който въплъщава в себе си фирмената дизайн концепция. Но серийната LADA 4x4 може да има различен облик от този, който беше представен на автосалона в Москва, твърдят осведомени източници.

Първи СНИМКИ на новата LADA 4х4 Vision

Развитието на износа е една от приоритетните задачи на АВТОВАЗа. В момента автомобили LADA се изнасят в повече от 30 страни. Най-популярни са семействата LADA 4х4 и LADA Vesta.

През април 2018 г. новите модели LADA Vesta SW и LADA Vesta SW Cross постъпиха в продажба на европейския пазар. В европейските страни те са с комплектации Comfort и Luxe с двигател 1,6 л с ръчна или автоматична скоростна кутия.

Първи СНИМКИ на новата LADA 4х4 Vision

Двата нови модела са сертифицирана в съответствие с изискванията на ЕС за сигурността и екологията и отговарят на стандарта "Евро-6".

Още статии в тази категория