fbpx

Паркираме пред блока за 20 лева на месец

7 269

С мнозинство от 28 гласа, 14 „против” и 1 „въздържал се” пловдивските общински съветници утвърдиха промените в Наредбата за паркиране на общински терени.

Желаещите да ползват място ще заплащат по 20 лева месечно, като то ще бъде гарантирано с поставянето на скоби. В случай, че желаещите са повече от паркоместата, ще бъде теглен жребий. Правото важи за срок от три години, предаде БНР.

Дали тази мярка за една допълнителна такса, с която ще бъдат обложени собствениците на автомобили няма да се „копира“ и от другите общини в България?

Съветниците от „Съюз за Пловдив” не подкрепиха решението с аргумент, че заложените в него критерии са спорни и то няма да доведе до трайно решение на проблема с дефицита на места за паркиране, а ще провокира напрежение между съседите.

Дани Каназирева подчерта още, че пловдивчани ще бъдат двойно обложени с такса, след като веднъж вече са платили данъка си МПС.

Против идеята районните администрации да определят ползвателите на платените места за паркиране в отредените от кметствата зони, се обявиха и патриотите.

Наредбата е дискриминационна и ще доведе до хаос и социално напрежение, заяви в отрицателния си вот Костадин Гаров.

По думите му Законът за общинската собственост не допуска получаване на паркомясто на общинска територия чрез жребий, а единствено – чрез търг или конкурс.

В случай, че администрацията се позовава на Закона за местните данъци и такси, води ли това до отказ от съобразяване със Закона за общинската собственост, попита риторично Гаров.

 

Още статии в тази категория
Коментари
Зареждане...

Моля, споделете статията, за да може тя да достигне до повече хора!

Благодарим ви!!!
Затвори