fbpx

Отложиха делото срещу д-р Иван Димитров

296

Разпоредителното заседание срещу д-р Иван Димитров, обвинен в убийството на крадеца Жоро Джевизов с прякор Жоро плъха, бе отложено за 13 май.

Причина за отлагането стана неявяването в съда на жената на Плъха – Надежда Стоева, с която той живеел на семейни начала. Ромката не се била запознала с материалите по делото и не била призована редовно, с което се нарушавали правата й, защото можела да се конституира като частен обвинител и граждански ищец в същинския процес.

На делото обаче бяха майката и бащата на убития крадец Златка и Димитър, които поискаха най-високото наказание за Доктора. “Най-тежкото наказание искаме, защото на ръцете ми са три деца. С какво ще ги гледам сега, като умря синът ми”, изплака пред съдебната зала Златка. Адвокатът на родителите Красимир Елдъров поиска докторът да им плати по 150 000 лева кръвнина.

Пред съда преди началото на разпоредителното заседание се бяха събрали колеги, приятели и съседи на д-р Димитров, които поискаха всички обвинения срещу него да бъдат снети и той да бъде напълно оневинен. Междувременно колегите му от УМБАЛ “Св. Георги” направиха подписка, в която се казва: “Д-р Димитров работи в УМБАЛ-Пловдив от 2007 г. Сред колегите си е познат като коректен и всеотдаен професионалист, проявяващ загриженост и внимание към пациентите. До този момент ръководството на болницата е получавало единствено благодарности във връзка с неговата работа”.

Лекарите и приятелите на д-р Димитров го посрещнаха тази сутрин с аплодисменти пред съда в Пловдив.

Прокурорът по делото Георги Пенев обясни, че в кориците на делото има данни, че преди да отиде да краде, убитият Жоро Плъха се е бил надрусал. Поне така твърдяла жена му, която му намерила наркотиците.

Разпоредителното заседание бе отложено за 13 май от 9,30 часа.

Още статии в тази категория
Коментари
Зареждане...