Отиде си д-р Деянов, който от години болен лекуваше пациентите си

Той бе обявен за "Лекар на годината" през 2009 година

На 60-годишна възраст почина д-р Алекси Деянов, който въпреки че беше болен от дълги години, продължаваше да лекува пациентите си в село Арда и махалите около границата с Гърция, съобщава “24 часа”.

Лекарят, който бе обичан от всички свои пациенти, бе с трансплантиран бъбрек от близо 2 години и продължаваше да лекува хората. Преди операцията пък, в продължение на години, той ходеше едновременно на хемодиализа, а щом свършеше отиваше да лекува своите пациенти.

“Бъбрекът, който ми е необходим, си засяга само мен. Другите пациенти са си пациенти”, сподели преди близо 8 години д-р Деянов в интервю за Dnes.bg.

Тогава селото направи кампания за събиране на средства за трансплантацията на бъбрек на лекаря си. Тогава се събраха над 40 000 лева, като помогнаха и много лекари от цялата страна.

“Защо да се пенсионирам, чувствам се добре, мога да си работя и смятам, докато мога да работя, да си работя”, заяви пред нас д-р Деянов. Тогава той призна, че след хемодиализа не се чувства никак добре, но въпреки това, когато му се обади пациент, той отива да го прегледа.

И след трансплантацията лекарят не забрави за своите пациенти. В последните месеци обаче здравословното му състояние се е влошило, като д-р Деянов е претърпял няколко операции на крайниците, заради гангрена.

През 2009 година, заради всеотдайната си работа, Алекси Деянов бе определен за “Лекар на годината”. Удостоен беше и със званието “Личност на годината” от президентството.

Ако статията Ви е харесала или смятате, че е полезна - моля споделете я с приятелите си.

Споделянето е много лесно и става само за секунда. Използвайте бутоните на социалните мрежи по-долу. Благодарим Ви!!!
x
Share via