fbpx

Отиде си д-р Деянов, който от години болен лекуваше пациентите си

Той бе обявен за "Лекар на годината" през 2009 година

33 605

На 60-годишна възраст почина д-р Алекси Деянов, който въпреки че беше болен от дълги години, продължаваше да лекува пациентите си в село Арда и махалите около границата с Гърция, съобщава „24 часа“.

Лекарят, който бе обичан от всички свои пациенти, бе с трансплантиран бъбрек от близо 2 години и продължаваше да лекува хората. Преди операцията пък, в продължение на години, той ходеше едновременно на хемодиализа, а щом свършеше отиваше да лекува своите пациенти.

„Бъбрекът, който ми е необходим, си засяга само мен. Другите пациенти са си пациенти“, сподели преди близо 8 години д-р Деянов в интервю за Dnes.bg.

Тогава селото направи кампания за събиране на средства за трансплантацията на бъбрек на лекаря си. Тогава се събраха над 40 000 лева, като помогнаха и много лекари от цялата страна.

„Защо да се пенсионирам, чувствам се добре, мога да си работя и смятам, докато мога да работя, да си работя“, заяви пред нас д-р Деянов. Тогава той призна, че след хемодиализа не се чувства никак добре, но въпреки това, когато му се обади пациент, той отива да го прегледа.

И след трансплантацията лекарят не забрави за своите пациенти. В последните месеци обаче здравословното му състояние се е влошило, като д-р Деянов е претърпял няколко операции на крайниците, заради гангрена.

През 2009 година, заради всеотдайната си работа, Алекси Деянов бе определен за „Лекар на годината“. Удостоен беше и със званието “Личност на годината” от президентството.

Още статии в тази категория
Коментари
Зареждане...

Моля, споделете статията, за да може тя да достигне до повече хора!

Благодарим ви!!!
x