От ресторанта с такса “стол”: Шокирани сме от вендетата

Собственикът на ресторанта в Созопол, който стана известен с безумната такса „стол“, реши да сподели мнението си за случващото се. Той го направи чрез фейсбук страницата на заведението.

“Всички институции са категорични – ресторантът е изряден“, с това изречение започва статусът. Това обаче не се оказа съвсем вярно, имайки предвид думите на министъра на туризма Николина Ангелкова.

Ето пълния текст на статуса, публикуван без редакторска намеса:

„Шокирани сме от вендетата срещу заведението ни, която се разрази и честно казано – не разбирам защо. Всеки реномиран ресторант по света има такса за минимална консумация или такса “резервация”, която обикновено се плаща предварително. Ние сме най-оборотното заведение в Созопол този сезон – добри цени, страхотна кухня и невероятна гледка! Нормално е да имаме такава такса, но досега не сме я прилагали.

В конкретния случай не сме взели пари на клиентите – просто им обяснихме правилата, заради наглото им отношение към персонала. Ръководството на ресторанта няма да търпи издевателства от страна на клиенти спрямо персонала, не изповядваме и теорията на г-н Рагин, че туристите имат неограничени права и ще съдим наглите, които сеят лъжи по адрес на ресторанта.

Благодарим на всички за безплатната реклама, както и за възможността да се говори по същество за проблемите в туризма. В резултат на масираната медийна атака срещу ресторанта, имаме рекордно посещение на страницата от страна на недоброжелатели, но и на много приятели. За щастие, вторите са повече и най-известната маса по Черноморието вече е резервирана и предплатена до края на сезона. За всички, които искат лично да се уверят в правотата ни, пускаме и специална промоция с тристепенно меню и бутилка шампанско “4 стола за 80 лв.”

 

Може да харесате и