От последната минута! Марешки се разгневи жестоко и хвърли “бомба”! Пусна гориво само за…

Анонимни депутати взривиха Референдум 2016 като се изгавриха с желанието на над 530 000 българи за въвеждане на регулация при формирането на цената на горивата. В отговор на действията, бизнесменът и независим кандидат за Президент Веселин Марешки отговори като отново взриви пазара на горивата.

След отказа на няколко поредни парламентарни комисии да подкрепят желанието на хората да купуват горивата на нормални цени, предприемачът хвърли нова бомба, пускайки метан на цена от 0,79 лв./кг. На този етап горивото ще може да се зарежда на най-новия обект от веригата в Добрич. Цената е около 65% спрямо средната цена за страната (около 1,30 лв./кг) и с около 89% спрямо настоящата цена в Добрич (1,49 лв./кг).

“Метанът е основно гориво за таксиметровите автомобили и за част от транспортните фирми, включително и такива, които обслужват автобусните линии в градовете. Понижаването на неговата цена логично трябва да доведе до поевтиняване до цената на билетето за градския транспорт. Така от нашите действия ще спечелят и обикновените хора, което е и нашата крайна цел”, коментира Веселин Марешки.

 

Източник: Петел

Може да харесате и